Зърнопроизводители ще блокират граничните пунктове при Видин, Русе, Силистра и

...
Зърнопроизводители ще блокират граничните пунктове при Видин, Русе, Силистра и
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите ще блокират границите заради вноса от Украйна

Зърнопроизводители ще блокират граничните пунктове при Видин, Русе, Силистра и Кардам на 29, 31 и 31 март. Причината - влошената конкурентоспособност на българските аграрни производители, в резултат на либерализираната търговия със селскостопански артикули с Украйна. Решението за ефикасен митинг е взето през днешния ден на съвещание на Управителния съвет на Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Родните аграрни стопани са изправени пред действителната опасност от всеобщи банкрути, неспособност за погашение на рентите и забележителна междуфирмена задлъжнялост, показват от асоциацията. Сред аргументите за своето неодобрение те акцентират неналичието на нормалната пазарна интензивност от страна на търговците за закупуване на български зърнени и маслодайни култури.

Притеснението на производителите идва и от цялостните със земеделска продукция хранилища на зърнопроизводителите близо два месеца преди беритба, заради блокиране на локалния пазар от интензивния импорт на зърнени и маслодайни култури от Украйна и невъзможността за реализация на българската зърнена и маслодайна продукция, споделят още от НАЗ.

Българските аграрни производители пристъпват към ефикасни протестни дейности с едно само искане – да се наложи несъгласие на свободния импорт на продукция от Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР