Зареждането на електрическа кола в Италия ще струва 161 процента

...
Зареждането на електрическа кола в Италия ще струва 161 процента
Коментари Харесай

Зареждането на електрическа кола в Италия ще бъде с 161% по-скъпо

Зареждането на електрическа кола в Италия ще коства 161 % повече от преди година заради покачващите се цени на електрическата енергия, оповестява потребителският портал Facile.it. " Поради възходящите цени на силата, зареждането на електрически коли в някои случаи е по-скъпо от обичайното зареждане с бензин или дизел. Ако не зареждате електрическия си автомобил вкъщи, а на социална станция, това ще ви коства даже още повече “, написа италианският портал, представен от AUTONEWS.

Експертите са пресметнали, че предходната цена за презареждане на електромобил в Италия е била 50-70 % по-ниска от тази за презареждане на бензинови или дизелови модели. Сега една цялостна батерия на " зелена кола “ може да коства повече от цялостен контейнер с бензин.

Проучването показва, че в този момент за дребен автомобил от сегмент В бензинът ще коства 83 евро за изминаване на 1000 километра. Този разход за дизелов автомобил ще бъде 71 евро, а за кола с електрически мотор 85 евро, до момента в който преди беше единствено година сумата за возилата с ток е възлизала на едвам 33 евро.

Според италианския регулаторен орган за сила, мрежи и околна среда (ARERA) през третото тримесечие на 2022 година по този начин наречената единна национална цена на електрическата енергия се е нараснала съвсем четири пъти по отношение на първото тримесечие. В резултат на това регулаторът предприе спомагателни ограничения за ограничение на по-нататъшното повишаване на силата. Общо средностатистическото италианско семейство се чака да харчи приблизително 1322 евро годишно за електрическа енергия, до момента в който през 2021 година междинното ползване е било 632 евро.

Тарифите за електричество в Италия означиха рекорден растеж предишния месец, надвишавайки 136 % на годишна база, съгласно изследване на Националния съюз на потребителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР