Заредени с пролетно настроение за промяна, отново поглеждаме към лунния

...
Заредени с пролетно настроение за промяна, отново поглеждаме към лунния
Коментари Харесай

Каква трябва да е Лунната диета през април?

Заредени с пролетно въодушевление за смяна, още веднъж поглеждаме към лунния календар. Лунната диета е превъзходен метод да се разтоварим от празничното похапване. Какво е особено за нея? Обикновено всеки месец се следват 4 съществени етапи на Луната.

При пълнолуние  се счита, че се задържат непотребни течности в клетъчното и междуклетъчно пространство, а в природата се следят приливи и отливи.

На намаляваща Луна  можем доста по-лесно и бързо да отстраняваме от организма си непотребните течности и отрови от тялото.

Нарастваща Луна  е стадият, когато тялото е в положение изцяло да всмуква всички потребни субстанции от питателните артикули, реагира добре на физическата интензивност. Подобряват се метаболитните процеси, усъвършенства се цялостният тонус.

Новолуние  – фаза, в която можем да подновим тялото си, да възстановим силите си, да сложим ново начало на едно по-здравословно хранене.

Въз основа на особеностите на физиологичните процеси във всяка от етапите на лунната диета, се реализира естетика сред естествените явления и държанието на човешкото хранене, което води до естествена загуба на тегло, ликвидиране на тялото.

На пълнолуние е значимо да се употребяват храни с минимално количество калории. Ако не може да издържите тази фаза единствено на сокове, чай и вода, прибавете към тях натурално кисело мляко.

По време на новолуние може да си позволите потреблението на здравословни протеини, само че в лимитирани количества – месо, морски блага, извара, яйца, обезсолено сирене, като приемът на вода, фрешове и чай се резервира.

Може да добавите към менюто си дребна плодова или зеленчукова салата. Важно предписание за всички етапи на лунната диета е да не се употребяват захар, сол, сладкиши, алкохол, оцет. Физическата интензивност е целесъобразна.
 

По време на възходящата Луна нормално апетитът ни е нараснал. Ето за какво през тази фаза хапвайте повече пресни плодове и зеленчуци, пийте фрешове, вода, чай. Следвайте умерена физическа интензивност.

На намаляваща Луна (последна четвърт) се придържайте към банкет на течности.

Запишете си и етапите на Луната за април 2018:

8.04.2018 година – 10:01 часа – последна четвърт
16.04.2018 година – 04:53 часа – новолуние
23.04.2018 година – 00:50 часа – първа четвърт
30.04.2018 година – 03:24 часа – пълнолуние

 

zdrave.to
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР