Заразяването на 66-годишния мъж от село Дреновец с коронанирус, който

...
Заразяването на 66-годишния мъж от село Дреновец с коронанирус, който
Коментари Харесай

Дъщерята на заразения с COVID-19 мъж от Дреновец: Не аз съм заразила баща ми

Заразяването на 66-годишния мъж от село Дреновец с коронанирус, който е първият случай в област Видин, не е станало от неговата щерка Даниела Петрова, твърди самата тя.
"Имам документи, с които мога да потвърдя, че още на 3 март ние си бяхме в София. Това е невероятно някой да каже, че аз съм заразила татко ми, това е цялостен месец. Той по принцип не излиза на никое място, един-два пъти е излизал. Последният път е бил до локалния хранителен магазин, който огромна част от популацията посещава всекидневно. Също по този начин имаше и фамилии, пристигнали от чужбина. Имало е и тирове, преминаващи през селото, спирали са да пазарят, доколкото знам не са ескортирани. На идващия ден ми сподели, че се усеща зле, при което е ходил до аптеката. В понеделник той отива при персоналния си доктор в село Дреновец доктор Славчев. Той го е прегледал от разстояние, изпратил го е у дома, татко ми се е тормозил, примрял е пред здравната работа, не му е оказана помощ. Тръгнал си е, изпратили са коли за спешна помощ. Хората са били със скафандри, нужните защитни ограничения и е откаран в болничното заведение във Видин. Където е признат с двустранна бронхопневмония ", споделя Петрова.
„ Отрицателна е тестът за ковид на майка ми “, разкри Даниела Петрова
"Ежедневно беседвам с нея. Обадили са й се от РЗИ Видин и са и споделили, че тестът е негативна. Мисля, че е бърз тест, взели са и проба на място. Тя е под карантина, стои си у дома. Щом разбрахме за резултата на татко ми, се свързах се с кмета на община Ружинци. Веднага му бяха предоставени имена за контактни лица, които е допустимо да са инфектирани. Тези хора са под карантина, не са им взети проби. Може би към 5 индивида са. Нямам връзка с татко ми от неделя, тъй като той няма телефон. Информацията, която ми се дава, е от лекарите. За момента положението му е положително, с висока температура и кашлица. Нищо повече, не е интубиран, няма затруднено дишане до този миг, лекуват го с антибиотици и витамини. Лекарите и сестрите,, които са го приели, са под карантина, без да знаят дали са инфектирани или не. Не знам доколко са имали нужните защитни средства ", споделя дъщерята на инфектирания мъж.
След случая с татко й, Даниела Петрова е възмутена от вълната отрицателни мнения към нея и фамилията й
"Всички започнаха да ни атакуват мен и фамилията ми, един тип всички ни сочат с пръст за безконтролно отношение. Всъщност никой не е застрахован, най-вероятно има някой инфектиран, който не се знае дали излиза от у дома. Всякакви нападки, обиди, това е, което ме накара да се усещам, че един тип татко ми е болен от средновековна чума. Още в сряда се говореше, че татко ми е умрял, а майка ми е в болница. Няма логичност ние да сме го заразили. Като се прибрахме в София, детето ми на идната седмица се разболя от грип "Б ", което ни накара да си създадем проби за този грип "Б ". Ние още с излизане на резултатите не сме излизали от у дома. Това се пробвах да обясня на доктор Славчев, само че той най-нагло ми затвори телефона. Пожелавам здраве на всички, на лекарите благодаря, на всички, които се грижат сега за татко ми. Надяваме се и се молим всичко да е с позитивен край ", приключи Даниела Петрова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР