Заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Индия продължиха да се

...
Заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Индия продължиха да се
Коментари Харесай

Коронавирус: Рекордни близо 415 000 заразени за денонощие в Индия

Заразените с новия ковид (COVID-19) в Индия продължиха да се усилват с рекордни темпове , като през миналото денонощие са били регистрирани 414 188 новозаразени , до момента в който втората вълна на пандемията оказва по-силен напън върху здравната система на страната, оповестява ДПА.

Още 3 915 души са умряли от COVID-19 през последните 24 часа , като броят на жертвите от началото на пандемията в Индия е малко над 234 000 души , демонстрират данните на държавното управление.
 Индия с нов връх за умряли от COVID-19 в границите на 24 часа
Индия с нов връх за умряли от COVID-19 в границите на 24 часа

През последните 24 часа са умрели 3 780 души

С общо над 21 млн. инфектирани, последното денонощие е второто следващо, в което Индия записва над 400 000 инфектирани, откакто стана първата страна в света, която прескочи този предел през уикенда.

В миг когато рецесията продължава да претрупва здравната система, принуждавайки голям брой хора да бъдат одобрявани в болница, чиновниците в крематориумите в градове като националната столица Ню Делхи изпитаха усложнения да се оправят с възходящия брой на телата .

Експертите допускат, че актуалната вълна от инфектирани може да доближи своя пик през идната седмица или две, само че минали прогнози се оказаха неправилни.

Индия се подрежда на второ място след Съединени американски щати по брой инфектирани по време на пандемията, до момента в който по брой умряли се подрежда на трето място след Съединени американски щати и Бразилия, които имат над 400 000 жертви всяка.
 Нов скръбен Коронавирус връх в Индия
Нов скръбен Коронавирус връх в Индия

Болниците в Делхи нямат О2 към този момент втора седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР