Заразата с новата мутация на COVID-19 протича по-леко, отколкото преди,

...
Заразата с новата мутация на COVID-19 протича по-леко, отколкото преди,
Коментари Харесай

Караме по-леко COVID-19 заради нов щам

Заразата с новата разновидност на COVID-19 протича по-леко, в сравнение с преди, обаче е от 3 до 6 пъти по-заразна от първичния вид, който се появи в Китай. Това демонстрира ново изследване на научното списание  " Cell ", заяви БГНЕС. 

Резултатите от лабораторните проучвания, оповестени в изданието, демонстрират, че актуалната разновидност, която е преобладаваща, е по-преносима сред хората.

" Данните демонстрират, че има единична разновидност, която в действителност кара вируса да се репликира по-добре и е с по-висока степен на предаване ", разяснява най-хубавият американски експерт по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи пред Американската здравна асоциация.

Изследователи от Националната лаборатория в Лос Аламос в Ню Мексико и университета " Дюк " в Северна Каролина са разкрили, че актуалният вид на вируса - D614G - има дребна, само че забележителна смяна в протеина на повърхността на вируса, благодарение на който той нахлува и заразява човешките кафези.

Изследователският екип провел спомагателни опити, анализирайки данни за 999 английски пациенти, приети в болница с COVID-19. Те следили, че тези с новия вид имат повече вирусни частици в тях, само че това не оказва въздействие върху тежестта на болестта им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР