Заради загубите, които търпят хотелиери от двете най-предпочитани за България

...
Заради загубите, които търпят хотелиери от двете най-предпочитани за България
Коментари Харесай

Хотели в Турция и Гърция правят безплатни PCR тестове

Заради загубите, които търпят хотелиери от двете най-предпочитани за България дестинации – Гърция и Турция, включиха безвъзмездни проби към ваканционните си пакети за почиващите в тях туристи.
Други места за настаняване предложиха понижения от цената на PCR теста, а трети – платените за тестът средства да могат да се употребяват като спомагателна услуга като заплащане на питиета, напитки или спа процедури в определения хотел. Български туроператор пък предлага на своите клиенти безвъзмезден PCR тест за всички, закупили от него почивка с дълготрайност най-малко 7 нощувки.
Междувременно стана ясно, че по 100 евро дневно за карантина ще поучи всеки пасажер на една от огромните самолетни компании в света, в случай че до 31 дни от датата на първия полет с превозвача пасажерът е с позитивна проба за COVID-19. Освен това ползващите услугите на самолетната компания ще бъдат застраховани и за медицински разноски на стойност 150 000 евро.
Клаузата ще се задейства единствено в случай че пътуващия по време на карантината или болничния си престой се намира на територията на непозната страна, отвън страната, на която е гражданин или в която живее непрекъснато. Офертата е годна за всички самолетни билети с дата на пътешестване до 31 октомври 2020 година и няма да зависи от класата, в която пътуват пасажерите.
За да се възползват клиентите на самолетната компания от тази услуга в допълнение към закупените от тях самолетни билети те не би трябвало да се записват на никое място, нито да попълнят формуляри преди полета. Вместо това при нужда по подпомагане за задействане на тази уговорка, те ще би трябвало да се обадят на безвъзмезден телефонен номер.
Заради пандемията с ковид самолетните компании търпят милиардни загуби, а няколко превозвача към този момент оповестиха банкрут. Според прогнозите на Международната асоциация за въздушен превоз полетите следващата година ще бележат растеж от над 60 на 100 по отношение на 2002 година, само че въпреки всичко трафикът ще е с най-малко една трета по-слаб от годината преди пандемията – 2019 година Очаква се възобновяване на бранша да продължи най-малко до 2024 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР