Заради задълбочаващата се епидемична обстановка в Пловдивска област носенето на

...
Заради задълбочаващата се епидемична обстановка в Пловдивска област носенето на
Коментари Харесай

В Пловдивско вече с маски и на концерти, мачове и др.


Заради задълбочаващата се епидемиологична конюнктура в Пловдивска област носенето на маски при идни всеобщи мероприятия с обществен темперамент навън – футболни срещи, концерти и други театрални прояви – става задължитиелно, реши Областният спешен щаб в Пловдив, съобщи БГНЕС. Областният шеф Дани Каназирева прикани кметовете да оказват подпомагане на контролните органи, с цел да се понижи оптимално контакта сред посетителите при влизане и излизане от даденото събитие.

31 са случаите на болни от ковид в Пловдивска област през предишното денонщие.

Сред новите случаи са и две бебета под година от Пловдив и Асеновград, едното от които е прието в болница, оповестиха от Областния спешен щаб. Девет пациенти са приети в болница в последните два дни. От щаба оповестиха и за умрял пациент – жена на 86 години със съпътстващи сърдечни болести.

Във връзка с четирите случая на инфектирани общински чиновници от РЗИ оповестиха, че се прави епидемиологично изследване и се изследват контактните лица. Проведени са и всички наложителни ограничения по отношение на дезинфекцията в пространствата и са дадени наставления, заяви БНР.

От понеделник още две лечебни заведения – УМБАЛ “ Пълмед “ с 15 кревати и МБАЛ „ Св. Пантелеймон ” с 25 кревати влизат в графика за прем на заболели с Ковид-19, като и двете лечебни заведения имат опция при нужда да усилят легловата база. Щабът реши също в графика да бъде включена още една болница с 10 кревати, които да бъдат единствено за интензивно лекуване на пациенти с ковид.

Утре следва среща с управленията на лечебните заведения коите до момента нямат опит с сходни пациенти. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР