Заради задълбочаващата се епидемична обстановка в областта носенето на маски

...
Заради задълбочаващата се епидемична обстановка в областта носенето на маски
Коментари Харесай

Задължително с маска на публични събития на открито в Пловдив

Заради задълбочаващата се епидемиологична конюнктура в региона носенето на маски при идни всеобщи мероприятия с обществен темперамент навън - футболни срещи, концерти и други театрални прояви – става наложително, реши Областният спешен щаб в Пловдив. Областният шеф Дани Каназирева прикани кметовете да оказват подпомагане на контролните органи, с цел да се понижи оптимално контакта сред посетителите при влизане и излизане от даденото събитие.

31 са случаите на болни от ковид в Пловдивска област през предишното денонощие.

Сред новите случаи са и две бебета под година от Пловдив и Асеновград, едното от които е прието в болница, оповестиха от Областния спешен щаб. Девет пациенти са приети в болница в последните два дни. От щаба оповестиха и за умрял пациент - жена на 86 години със съпътстващи сърдечни болести.

Във връзка с четирите случая на инфектирани общински чиновници от РЗИ оповестиха, че се прави епидемиологично изследване и се изследват контактните лица. Проведени са и всички наложителни ограничения по отношение на дезинфекцията в пространствата и са дадени наставления.

От понеделник още две лечебни заведения - УМБАЛ “ Пълмед “ с 15 кревати и МБАЛ „ Св. Пантелеймон” с 25 кревати влизат в графика за прем на заболели с Ковид 19, като и двете лечебни заведения имат опция при нужда да усилят легловата база. Щабът реши също в графика да бъде включена още една болница с 10 кревати, които да бъдат единствено за интензивно лекуване на пациенти с ковид.

Утре следва среща с управленията на лечебните заведения, които до момента нямат опит с сходни пациенти.

„ Важно е да обезпечим положителната организация и отсега нататък в региона, както и да има взаимност сред лечебните заведения. Смятам, че все още това го реализираме с общи старания на всички здравни институции. Ежедневно беседвам с шефовете на лечебните заведения. Важно е и Спешна помощ да имат успокоение при хоспитализацията на пациентите със подозрение или потвърден ковид, както денем, по този начин и по време на нощните наряди. Целта е няма напрежение и измежду обществото, тъй като ограниченията които взимаме са превантивни ", разяснява Дани Каназирева.

По данни на РЗИ към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, поданици на пловдивска област, е 1144. Оздравелите пациенти досега са 581, като за двата дни са 37. На домашно лекуване са 404. Под карантина са 535 лица. Хоспитализираните са 144, от тях с доказан COVID-19 са 123 пациенти.

Статистиката по общини: Пловдив – 779, Карлово – 52, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 81, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 33, Асеновград – 54, Брезово – 2, Куклен – 10, Садово – 14, Първомай – 3, Съединение – 13, Сопот - 9.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР