Заради зачестили пътно-транспортни произшествия, при които има жертви, пострадали и

...
Заради зачестили пътно-транспортни произшествия, при които има жертви, пострадали и
Коментари Харесай

Мартен и Сандрово искат промяна в движението на камиони в района на Дунав мост

Заради зачестили пътно-транспортни катастрофи, при които има жертви, потърпевши и имуществени вреди, поданици на град Мартен и на село Сандрово упорстват да се реорганизира придвижването на камиони в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " - това показва кметът на град Мартен Димо Тонев в жалба-подписка, адресирана до община Русе, до регионалната администрация и до Областното пътно ръководство.

Тонев изяснява, че товарните коли, които желаят да преминат " Дунав мост ", не би трябвало да изчакват на опашка на бул. " Тутракан ", в сектора сред Мартен и Русе, а на интернационалния бул. " България ", както е било преди няколко години. Подобно искане има и от регионалната администрация.

Тонев напомня, че този сектор е единствената пътна артерия на град Мартен и село Сандрово с общинския център.

" Колоната от погрешно спрели товарни коли всекидневно попречва естественото прекосяване и на коли със специфичен режим на придвижване ", споделя още Тонев.

Той изяснява, че към жалбата е прикрепена и подписка на жителите на двете обитаеми места.

Проблемът ще бъде дискутиран на среща с представители на заинтригуваните институции през тази седмица. Тя бе планувана от регионалния шеф след тежката злополука в сектора сред Русе и Мартен преди дни с двама починали и трима ранени. След случая бяха подхванати незабавни ограничения за недопускане на нови произшествия. От общинската администрация оповестиха, че се оглежда и терен около бул. " България " за създаване на буферен паркинг за камиони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР