Заради заболяване от Covid-19 на голяма част от медицинския персонал

...
Заради заболяване от Covid-19 на голяма част от медицинския персонал
Коментари Харесай

Критична ситуация с кадритe в Covid отделението на "МБАЛ - Благоевград"

Заради заболяване от Covid-19 на огромна част от медицинския личен състав вътрешното поделение на регионалната болница в Благоевград е останало единствено с един доктор, една сестра и един санитар. Ситуацията е сериозна.

От началото на пандемията вътрешното поделение на държавната болница работи като ковидно. В пиковите моменти  са били пренасочвани лекари и сестри от други отделения, само че в този момент искащи няма поради спрените добавки и ниските заплати в лечебното заведение, призна доктор Румен Кондев.

" Аз съм самичък, с една сестра и един санитар. Трябва да търсим най-малко още един доктор. Говорим съм с някои сътрудници, които работят, само че те споделят: " Не можем за тези пари, няма да дойдем. "

16 пациенти  сега се лекуват в отделението, като през днешния ден са били изписани 4 медицински сестри и двама санитари.

Ръководството на болничното заведение разисква вид отделението да спре приема за  известно време, с цел да може  личния състав да се възвърне, само че съгласно доктор Кондев това не е решение.

" Не мисля, че ще има проблем. За момента да удържим този напън, обстановката ще бъде овладяна. Но въпросът е не за момента, въпросът е за в бъдеще. Ще пристигна време, когато няма да има лекари. И в случай че се вземе решение пенсионерите да се уволнят от работа, би трябвало да се закрият несъмнено половината лечебни заведения в България. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР