Заради войната срещу прокуратурата ще има бум на престъпността. Прокуратурата

...
Заради войната срещу прокуратурата ще има бум на престъпността. Прокуратурата
Коментари Харесай

Упорството на Бойко Рашков ни върна в мутренските години 


„ Заради войната против прокуратурата ще има взрив на престъпността. Прокуратурата няма да води война с никого, с изключение на с престъпността “. Думите са на основния прокурор Иван Гешев отпреди към месец и се отнасят до показното безучастие на структурите на Министерство на вътрешните работи, ръководени от вътрешния министър Бойко Рашков, в разговора с държавното обвиняване. И сякаш Гешев се яви неприятен оракул, макар отговора на Рашков, че престъпността у нас намалявала, а той самият не очаквал забележителен растеж на закононарушенията.

Няколко дни по-късно мъж с наложена ограничаваща заповед да не приближава някогашната си брачна половинка, я убива с камъни в Тервел, а в навечерието на новата 2022 година 6-годишно дете издъхва от жесток побой с тръба, нанесен от личния му дядо в Монтана. Ще кажете – това е домашно принуждение, битови драми. Но тези дни, даже полицията още веднъж стартира да приканва жителите да внимават, тъй като зачестяват телефонните измами. Факт е, че в последните 3-4 години бяхме позабравили за този тип закононарушения. Просто, тъй като взаимните дейности на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата съумяха да обезвреждат ало-измамниците. Част от тях бяха принудени да изнесат незаконната си активност в Гърция и Румъния, само че и там бяха застигнати. Днес това потребно взаимоотношение е минало. Тъжна история…

Изглежда, че обстановката с престъпността стартира да се усложнява и то лавинообразно. Упорството на Бойко Рашков да сатанизира държавното обвиняване, че съзнателно саботира следствия, до момента в който Министерство на вътрешните работи се занимава с политически преследвания на съперниците на новата власт, води само до нещо трагично. Връщаме се към „ мутренските “ години, познати с кървавите убийства, отвличания и грабежи. Във вторник една ужасяваща история, която смразява кръвта и ни връща като в дежавю от 90-те години, стана обществено известна.

Останките от разчлененото тяло на брачната половинка на ръководителя на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Русе Бедрос Пехливанян – Еранухи, са открити край река Русенски Лом в землището на село Иваново. Оказва се, че дамата, която има фамилен бизнес, е жертва не на „ битово закононарушение “, а на невъзмутимо ликвидиране, предшествано от плануван обир и похищение. Прави усещане, че не става въпрос за закононарушение, осъществено от обществено слаби, подтикнати към престъпна активност от мизерия. Нищо сходно – причинителите имат характерен профил на мутрите от 90-те години на предишния век. Следят жертвата си повече от месец, възнамеряват всеки подробност на закононарушението – от следенето до убийството. А с цел да заблудят жертвата, при нейното отвличане, даже се стига до потреблението на полицейска униформа. Следва обир на общо към 65 000 лева и невъзмутимо ликвидиране, за прикриване на следите.

Както във всяко друго нещо, дяволът и тук е в детайлите. От години в България не се бяха случвали сходни нагли, безмилостни, дълго планувани закононарушения, съвсем като тези от първите години на Прехода, при които бандити, преоблечени като служители на реда, спираха по автомагистралите водачи, с цел да ги грабят. Тогава престъпните летописи бяха цялостни с разкази – и на очевидци, и на обвинени, за ужасяващи убийства, отвличания, подигравка с жертвите. Още не е заглушен загатна за случая с бандата на „ Наглите “, при който дузина почтени жертви стояха затворени в къщи на ужасите, а околните им бяха изнудвани за откупи за милиони. Някои се поболяха и живота им угасна, други останаха с обезобразени лица и разрушени ориси.

Странно е, че в тази ситуация със брачната половинка на общинския консултант от ГЕРБ, Министерство на вътрешните работи е повече от сбито. А част от публицистите инцидентно или не подминават обстоятелството, че жертвата е била брачна половинка на политическо лице. Бойко Рашков през няколко дни излиза да приказва обществено по какъв начин ГЕРБ и нейните представители са най-голямото зло в страната. А за тези убийства и за предварителната защита против тях, а и за останалите закононарушения, които от ден на ден тормозят българите, избира да мълчи.

Помним още случая и с убитата от ром през 2018 година Виктория Маринова, чиято жестока гибел бе използвана с користна цел. Случаят тогава провокира голям публичен и медиен отзив, а демократичните медии скалъпиха подправена връзка на убийството на младата жена с специалността u. Маринова таман бе почнала да води телевизионно предаване, без преди този момент в миналото да се е занимавала интензивно с проверяваща публицистика. Убийството бе маркирано като „ ликвидиране на публицист “, а пропагандната машина на соросоидите съумя да трансформира едно долно закононарушение, предизвикано от наркотична взаимозависимост, приложимост на алкохол и имащо полов темперамент, в мотив върху България да бъде хвърлено мръсно леке. Макар да се потвърди, че трагичната крах на Маринова няма връзка с изявата u в малкия екран на някогашния u брачен партньор, тази история дълго време продължаваше да се употребява за грозна приложимост против тогавашните ръководещи и несъмнено – против „ черната “ прокуратура.

Няма никакво подозрение, че убийството на русенската фармацевтка от последните дни, не е случаен случай. Напротив, то е камбанен звън, с който се известява за лумналия пожар на престъпността, който занапред ще се разраства. И това е изцяло разумно следствие от токсичната среда, в която потъна взаимоотношението сред главните правоохранителни институции – Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. И причина за това е точно държанието на персоната, която застана отпред на вътрешното министерство през месец май предходната година. На Бойко Рашков може и да не му пука, само че обществото занапред ще става очевидец, а постоянно и жертва, на брутални, нагли и безнаказани мутренски изцепки и похищения. България се върна във времената на мутрите, с тази разлика, че преди 30 години Бойко Рашков бе началник на следствието, а през днешния ден е вътрешен министър. И тъкмо, тъй като е наясно с това, МВР-министърът би трябвало да даде пояснение – докога ще е мотив за опълчване сред редовите чиновници на Министерство на вътрешните работи и сътрудниците им от прокуратурата. И тук опрощение за Рашков няма, тъй като той неведнъж бе предупреждаван, че със саботажите му не просто основава напрежение сред институциите, само че и по този начин предизвика престъпния контингент да се усеща убеден и недостижим.

trud.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР