Заради високия риск от разпространение на коронавирусна зараза Празникът на

...
Заради високия риск от разпространение на коронавирусна зараза Празникът на
Коментари Харесай

Отмениха празника на златоградското чеверме

Заради високия риск от разпространяване на коронавирусна болест " Празникът на златоградското чеверме`2021 " се анулира, оповестиха от локалната администрация.
Този празник се организира от 2014 година в Златоград и всяка последваща година се записва по-голям интерес към него. Хиляди хора от страната и чужбина се стичат на атрактивната демонстрация, която се организира на централния площад.

Това обаче ще направи невероятно спазването на една от най-важните противоепидемични ограничения – обезпечаване на нужната отдалеченост сред хората.
 Хиляди пристигнаха на чевермеджийския празник в Златоград (Снимки) Хиляди пристигнаха на чевермеджийския празник в Златоград (Снимки)
Хиляди хора от Родопите и България пристигнаха на чевермеджийския празник в Златоград. Има и посетители от прилежаща Гърция, съобщи кореспондент на A...
Темата била разисквана на разширено съвещание на Консултативния съвет по туризъм Златоград, на което с изключение на членовете на съвета участвали и представители на локалния хотелиерски бизнес.
Всички били единомислещи, че здравната конюнктура в страната и в община Златоград продължава да бъде усложнена. И с цел да се предотврати всеобщото разпространяване на COVID-19 и да се резервира здравето освен на жителите на общината, само че и на гостите, решението е да се анулира празникът.
Дали да се провежда златоградското чеверме било разисквано и с Общинския съвет. Старейшините в локалния парламент също били на мнение, че към сегашния миг празникът не е подходящо да се организира.
" Направихме и среща с шефа на МБАЛ „ Проф. доктор Асен Шопов “, който също изрази терзания. В момента всички обезпечени кревати за лекуването на заболели от ковид са заети, няма искащи лекари, които да се причислят, с цел да подкрепят лекуващите. Провеждането на това всеобщо мероприятие ще изправи здравното ни заведение пред съществено предизвикателство, тъй като неизбежно ще докара до увеличение броя на заболелите. В този миг най-важно е да бъдем виновни, да пазим себе си и околните си ", декларират още от общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР