Заради увеличаване на броя на заболелите от COVID-19 и използването

...
Заради увеличаване на броя на заболелите от COVID-19 и използването
Коментари Харесай

Призив за даряване на кръвна плазма в Сливен

Заради увеличение на броя на заболелите от COVID-19 и потреблението на реконвалесцентна плазма в хода на лекуването, се усилва потреблението на този кръвен артикул. Това оповестиха от регионалната болница в Сливен.
От там приканват: " Нека всеки, който има предпочитание и опция да помогне, а също и дава отговор на изискванията за даряване на реконвалесцентна плазма, да заповяда в Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ към МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “-Сливен, на територията на ДКЦ-2 /бившата III поликлиника/ ".
 Модерен уред за произвеждане на кръвни артикули беше дарен на Плевен Модерен уред за произвеждане на кръвни артикули беше дарен на Плевен
В навечерието на Рождество Христово в Районния център по трансфузионна хематология в Плевен Фондация " Благотворителност и състрадание " в...
От началото на ноември 2020 година в лечебните заведения, в които се лекуват заболели с на територията на Сливен, се преляти 265 сака реконвелесцентна плазма. Дарени в Кръвен център-Сливен за същия интервал са 49 сака.
" Даряването на кръв и кръвни съставки е човечен и непринуден акт на състрадание и човешка взаимност. Единствен източник на кръв и кръвни съставки е самият човек. На всички, които ще се отзоват, авансово благодарим ", споделят още от болничното заведение.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР