Заради усложнената COVID обстановка, непрекъснато увеличаващия се брой заразени и

...
Заради усложнената COVID обстановка, непрекъснато увеличаващия се брой заразени и
Коментари Харесай

Планират затягането на COVID мерките у нас

Заради усложнената Коронавирус конюнктура, непрестанно увеличаващия се брой инфектирани и динамичната обстановка в някои райони у нас , здравните управляващи разискват строго стягане на ограниченията там, това заяви пред медиите основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, заяви Нова телевизя.

Критичните райони, които са в центъра на вниманието в този момент, са: Благоевград, Бургас, София, София-област, Перник, Видин, Стара Загора, Пловдив. Там заболеваемостта е най-висока. " Ако приказваме съответно за София, Столичната районна здравна ревизия предлага ограничение на 50 % на потенциала (и като работна повърхност, и като лица, заети в обектите) на заведения за хранене и забавление. Второто е ограничение на работното време до 22:00 ч. и цялостно съблюдаване на достъпа със зелен документ на всички тези места ", изясни Кунчев . За останалите райони тези ограничения се доуточняват към момента.
 Премиерът разгласи 10 Коронавирус ограничения за бизнеса Обновена
Премиерът разгласи 10 Коронавирус ограничения за бизнеса

България се разделя на 6 клъстера от области

Относно системата на образованието, съгласно здравните управляващи в изброените горе области би трябвало да се вкара и ротационен принцип на образование на учениците след 4 клас. " Ще предложим от понеделник учениците от 1 до 4 клас, както от 7, 10 и 12 клас да останат на присъствена форма на образование. Останалите 5, 6, 8, 9 и 11 клас - да преминат в електронна среда все още до настъпване на междусрочната почивка. Ако обстановката се усложни, това решение може да се вземе и за цялата страна ", сподели още здравният контрольор. Предстои решението за всички тези ограничения на национално равнище и в елементи за наличието да бъде взето дефинитивно в петък (21 януари).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР