Заради трагедията на Струма прокуратурата нареди спешна проверка на знаци

...
Заради трагедията на Струма прокуратурата нареди спешна проверка на знаци
Коментари Харесай

Проверка на bTV: Видима ли е маркировката по пътищата?

Заради нещастието на " Струма " прокуратурата подреди незабавна инспекция на знаци и маркировка по всички автомагистрали и първокласни пътищата у нас. Преди институциите на инспекция потегли екипът на bTV.
Снимка: btvnovinite.bg
Тръгваме по Северната скоростна дъга - трансконтинентална точка, която свързва три автомагистрали и доста обитаеми места към София.

Маркировката и табелите преди отбивката за село Кубратово ни демонстрират, че има опция да завием надясно. Стигайки дотук обаче, завоят е неосъществим
Снимка: btvnovinite.bg
Според Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики и мантинелата не е на място „ в случай, че се намираме в развеселителен шлюз “. Експертът слага въпроса „ за какво не е маркиран по някакъв метод “.
Снимка: btvnovinite.bg
На места маркировката е над 12 пъти под нормата за нощна светлоотразителност. Според Русинова знаците също не дават отговор на условията.

И на автомагистрала „ Хемус “, на излизане от София, откриваме проблематични сектори. На места маркировката не се вижда и " котешките очи " по мантителите - също.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Не е задоволително осветено. Не е задоволително светлоотразен пътят “, счита водачът Марио Николов.

Шофирането в България е най-трудно, споделя интернационалният водач Пеньо Пенев. Според него водачите, които не минават постоянно през страната - ще се затруднят.

„ Тук сме гетото на Европа. Всеки водач, който обикаля цяла Еворпа, може да го каже “, споделя Пенев.
Снимка: btvnovinite.bg
Лоши сектори не липсват и по пътя Велико Търново – Русе. Светлоотразителност на мантинели и маркировка няма. На места осева и странична линия липсват, осветяване също. Би се справил единствено водач, който познава пътя. Отсечката е натоварена непрекъснато, като поема целия трафик Русе – Свиленград.

Проверки в цялата страна би трябвало да провеждат в идващите два месеца от районното министерство и държавната организация по пътна сигурност дружно с самостоятелни специалисти. Засега всичко е на стадий съставяне на екип.

Най-вероятно инспекцията ще стартира идната седмица, откакто се изготви отчетът за трагичната права на „ Струма “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР