Заради този човек (бел. ред. Иван Гешев), заради провалените промени

...
Заради този човек (бел. ред. Иван Гешев), заради провалените промени
Коментари Харесай

Адв. Михаил Екимджиев: 12 млрд. струва Гешев на българската общественост

" Заради този човек (бел. ред. Иван Гешев), поради провалените промени в Наказателно процесуалния кодекс най-вероятно ние няма да получим огромна част от милиардите по Плана за възобновяване и резистентност, най-вероятно поради него няма да бъдем признати в еврозоната , с Шенген не се знае какво ще стане. Ако бях карикатурист, бих направил прелестна подигравка, в която на врата на Гешев виси табелка с надпис " 12 милиарда " - толкоз коства сега неговата гола глава на българската общност и на нас като общество и данъкоплатци ".
Това разяснява пред БНР адв. Михаил Екимджиев от Асоциацията за европейска интеграция и отбрана на човешките права. И продължи:
" Гешев дължи пояснение на българската общност - какво вършиха той и някогашният основен прокурор и негов наставник Сотир Цацаров при съветския основен прокурор Чайка, какъв тъкмо опит обменяха с него, когато съветски шпиони взривяваха военни хранилища в България, какво направи Гешев, когато Бойко Борисов построи съветски газопровод с български пари и това направи допустима войната на Путин против Украйна. Много въпроси, свързани с русофилията на Гешев, която прозира от куп негови изявления и книги, които видят по рафтовете, могат да му бъдат заложени ".
В предаването " Преди всички " той дефинира като " водевил " случилото се в Народното събрание и още веднъж несбъднатата правосъдна промяна :
" От външен взор дейностите им наподобяват безредни, неуместни, взаимно изключващи се. Зад всичко това обаче се крие една доста добре премислена тактика на хора, които са в политиката най-малко от 10-12 години, на едно антиевропейско по същината си грабителско болшинство , което съществува в българската политика не поради полезности и политически хрумвания, а което е обединено към концепцията за обир на публичния запас. А поръчител за безнаказаността на този обир е основният прокурор . Това е простата формула, към която се завихрят всички тези девиации, в които няма логичност и здрав разсъдък, които се разиграват нелепи водевилни сценки, които някак са в положение евентуално да заблудят част от публиката ".
По думите му този закон е подготвен от близо 2 години: " Той е един подготвен, отгледан, добър закон, няколкократно редактиран "
Според него " антиевропейската хартиена коалиция " е реагирала като " корпус за бързо реагиране " когато е ставало въпрос за измененията в изборното законодателство :
" Това беше първото й деяние след съставяне на това парламентарно болшинство - безусловно като корпус за бързо реагиране спретнаха тази ретроградна смяна, също подчинена на грабежа, тъй като нейната цел е да бъдат заграбени идващите избори и по този метод да продължи кражбата на публичния запас. /.../ Когато имат интерес, те доста бързо се сплотяват и извънредно бързо одобряват тези закони, които им трябват ".
" Използвайки законопроекта на " Възраждане ", те моделираха персоналния състав на Следствието, тъй че в случай че на Следствието се разпореди задачата да проверява основния прокурор, още веднъж нищо да не се получи ", изясни адв. Екимджиев.
Според него написаното от Върховен касационен съд като позиция не може да бъде мотив в поддръжка на тезата, че планът на Крум Зарков не е изискан . Това са трудове на хора, които обичайно отхвърлят Конституцията и " не я схващат ", акцентира юристът и изясни:
" Не считам, че Върховен касационен съд и той си е продал душата, откакто това направи управлението на Върховен административен съд. Смятам, че това мнение е резултат от непросветеност, тъй като в България Конституцията не се зачита, в това число и от Върховен касационен съд. Има перверзна процедура и Конституционния съд, и на Върховен касационен съд, че Конституцията не би трябвало да се ползва от редовите съдии, а от време на време те могат да се осмелят да попитат Конституционен съд по какъв начин да приложат някой текст от закона, в случай че считат, че той опонира на Конституцията. Заради това в България няма същинско конституционно правораздаване, поради това същинският конституционализъм в България идва през решенията на Европейския съд в Страсбург и решенията на Люксембургския съд ".
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.  По обявата работи: Анастасия Крушева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР