Заради скок на заразените Тенденцията за увеличаване на новите заразени

...
Заради скок на заразените Тенденцията за увеличаване на новите заразени
Коментари Харесай

Все повече страни затягат мерките срещу COVID-19

Заради скок на инфектираните

Тенденцията за увеличение на новите инфектирани по света кара от ден на ден страни да стягат рестриктивните мерки против ковид. На този стадий държавните управления вършат всичко допустимо, с цел да избегнат нова национална карантина.

Франция стяга ограниченията за битка с пандемията от Ковид-19. Засега рестриктивните мерки се вкарват на локално равнище, а страната е разграничена на зони според от броя на инфектираните. Вторият максимален град в страната, Марсилия, е разгласен за зона с най-висока заплаха, като питейните заведения и заведенията за хранене ще бъдат затворени. В доста градове, измежду които и Париж, заведенията за хранене и питейните заведения ще работят единствено до 22 часа.

„ Давам си сметка, че тези ограничения, са сложни, само че сме уверени, че са нужни. Те включват преди всичко цялостното затваряне на питейни заведения и заведения за хранене. Затварят се и всички места, които посрещат хора с изключение на, в случай че е въведен прецизен хигиеничен протокол ", съобщи здравният френски министър Оливие Веран.

Рязко се усилват заразяванията с ковид във Англия. Властите записаха близо 6180 нови случая за последното денонощие, което е най-големият брой от 1 май. Правителството разгласи към този момент редица нови ограничения, за ограничение на втора вълна на болестта. От през днешния ден пъбовете и заведенията за хранене в Англия ще затварят в 22 часа. Но мнозина от сектора считат, че управляващите нямат съответна тактика за справяне с рецесията.

„ Тези ограничения ще имат пагубни последствия... те към този момент оказват пагубен резултат върху финансовото здраве на целия бранш. Заведенията не престават да имат същите разноски за труда, макар че огромната част от тях понижават възнагражденията или са отворени с понижено работно време ", безапелационен е Томас Кид, притежател на верига питейни заведения.

Властите приканват хората, които могат - да работят от у дома.

Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер стана вторият член на държавното управление, който е под карантина. Той е контактувал със помощник на собствен европейски сътрудник, който е дал позитивна проба. По-рано първият посланик на Германия, Хайко Маас анулира пътешестване до Йордания и също е под карантина, откакто негов охранител се е заразил с ковид. И двамата министри са дали oтрицателен тест.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР