Заради скандала с вече отстранения президент на Испанската федерация по

...
Заради скандала с вече отстранения президент на Испанската федерация по
Коментари Харесай

УЕФА отне от Испания домакинството на следващия си конгрес

Заради абсурда с към този момент отстранения президент на Испанската федерация по футбол (РФЕФ) Луис Рубиалес, УЕФА взе решение да измести от Испания идната си постоянна годишна среща.

Мадрид трябваше да бъде хазаин на постоянния конгрес на Европейската футболна централа на 8 февруари и също по този начин да организира жребия за груповата фаза за идващото съревнование от Лигата на нациите за мъже.

На днешното съвещание на Изпълкома на УЕФА и по гледище на някои авторитетни фигури – измежду които самият президент Александър Чеферин и на генералния секретар Теодор Теодоридис, обаче е решено Конгресът да се организира в Париж на същата дата.

Вече отстраненият президент на испанския футбол Луис Рубиалес е обект на престъпно следствие в Испания,

откакто Джени Ермосо го упрекна в полово принуждение, откакто я целуна по устните на церемонията по награждаването на медалите и трофеите на 20 август в Сидни (Австралия) след края на Световното състезание за дами. Съдия в Мадрид издаде ограничаваща заповед против Рубиалес да не контактува с Ермосо.

Като разследване от този случай Рубиалес също по този начин подаде оставка като вицепрезидент на УЕФА, която му плащаше 250 000 евро плюс разноски всяка година за позицията.

В същото време УЕФА взе решение и във връзка с съветските тимове. Изпълнителният комитет на централата реши да пусне в Европа юноши до 17 години от Русия единствено в течение на сегашния сезон. Става дума младежки и девически национални тимове от 14 до 17-годишна възраст. Самият Чеферин счита, че решението е вярно.

" Децата не трябва да страдат поради грешките на възрастните и не би трябвало да заплащат лихви ",

сподели още словенецът. В същото време за тимове от Русия – клубни и национални, при мъжете, при младежите и при юношите (старша възраст) възбраната остава. И Чеферин изясни най-сетне и до по кое време ще бъде това.

" Докато трае войната на Русия против Украйна тимовете от страната-агресор няма да бъдат допускани. Това е несъмнено ", сподели още президентът на УЕФА.

Централата дефинира полската столица Варшава за хазаин на идващия мач за Суперкупата на Европа, който ще се играе на 14 август 2024 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg