Заради ситуацията с коронавируса, националното честване Шипченска епопея няма да

...
Заради ситуацията с коронавируса, националното честване Шипченска епопея няма да
Коментари Харесай

Заради коронавируса - няма да има честване на Шипка

Заради обстановката с ковид, националното честване " Шипченска епопея " няма да бъде извършено през тази година, оповестиха от регионалната администрация в Габрово.
" Ние, уредниците, ангажирани с провеждането на тези тържества, ясно осъзнаваме риска, който COVID-19 съставлява за здравето и живота на хората. Следейки епидемиологичната ситуацията, която продължава да е все по този начин динамична, и във връзка рекомендация на Областния спешен щаб за предварителна защита разпространяването на COVID-19 в област Габрово, всички всеобщи прояви, които провокират скупчването на доста хора на едно място, без да може да бъдат спазени ограниченията за отдалеченост – въпреки и навън, са планувани за идната 2021 година ", декларират от администрацията.
Това не значи, че в персонално качество хора не могат да се поклонят пред паметника, само че от администрацията приканват да се съблюдават всички противоепидемични ограничения. " Вярваме, че всеки ще откри заслужен метод, с който да уважи героите от Шипченската епопея ", се споделя още в известието на регионалната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР