Заради силния снеговалеж и натрупаните навявания движението по пътя Е79

...
Заради силния снеговалеж и натрупаните навявания движението по пътя Е79
Коментари Харесай

Сняг, виелици и преспи затрудняват движението в цяла България

Заради мощния снеговалеж и насъбраните навявания придвижването по пътя Е79 в сектора Дунавци-Ружинци остава лимитирано, минава се по обходен маршрут. Ограничено е придвижването по път I-1/E-79 в сектора Белотинци – Смоляновци, в област Монтана, заради пътен случай. Шофьорите в сектора изчакват на място.

За всички транспортни средства е лимитирано придвижването през „ Троянски “ проход. В област Бургас е лимитирано прекосяването през „ Ришки “ проход, заради аварирал товарен автомобил. Леките коли краткотрайно се пренасочват през Айтоски проход, а товарните изчакват на място. Задължително е използването на вериги по път Габрово-Узана поради мощен снеговалеж и навявания.

Заради мощен вятър три полета на летище Варна закъсняха с към час, към този момент няма анулирани полети. Силният вятър е наклонил и покрив на остарялата ЖП гара.

Шофьор на снегорин се блъсна в задната част на камион и почина на място, заяви БТВ. Инцидентът е станал сред 3 и 4 часа тази заран в сектора на монтанското село Смоляновци. Там и а големи опашки от камиони, а пътят е затворен в двете направления.

Валежите не престават през днешния ден през целия ден, сериозна завивка се чака в Предбалкана и източните региони. В Добруджа и Лудогорието, както и в планинските преходи, има виелици и навявания.

От АПИ напомнят, че всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура на уеб страницата www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Времето ще е неприятно и на следващия ден. Остават рисковете от виелици и навявания. За цялата страна е разгласен жълт код заради ниските температури. Минималните се чака да бъдат сред минус 9° и минус 4°, а оптималните - сред минус 4°и 1°. В София - минимална към минус 8°, оптималната минус 4°. Единственото изключение от жълтия код е Сливен, обагрен в оранжево заради мощен вятър. През деня валежите от сняг в Западна България ще спрат, тук-там и облачността ще се раздра. Вятърът ще е сдържан северозападен, в Източна България - мощен северен.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР