Заради ремонти променят маршрутите на автобусни линии с номера 7,

...
Заради ремонти променят маршрутите на автобусни линии с номера 7,
Коментари Харесай

Променят маршрутите на автобусни линии във Варна

Заради поправки трансформират маршрутите на автобусни линии с номера 7, 10, 12 и 209 във Варна. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Варна шефът на сдружението „ Градски превоз “ инж. Злати Златев. По думите му причина за измененията в обслужваните направления са идни поправки по остарялата част на бул. „ Васил Левски “, по част от бул. „ Осми Приморски полк “, както и по ул. „ Народни будители “ в квартал „ Аспарухово “. Очаква се ремонтът на булеварда от ул. „ Брегалница “ до бул. „ Осми Приморски полк “ да започва още на 17 юли. Повече изясненост за точните направления се чака да има на следващия ден, защото от публичния транспортьор към момента прецизират разновидностите със строителите и проектантите.
Най-засегнати от смяната ще са живущите в квартал „ Левски “. Гражданите, чиито домове и работни места са в частта над булевардите „ Васил Левски “ и „ Христо Смирненски “, на процедура ще останат без различен транспорт и ще би трябвало да вървят до най-близките спирки, които евентуално ще са по трасето на бул. „ Осми Приморски полк “, изясни Злати Златев. Той добави, че е разпоредил да се спре краткотрайно продажбата на абонаментни карти за пътешестване с рейс № 7, с цел да не се жалват хората. Проблемно ще е обслужването и на спирките в региона на Университетската болница „ Св. Марина “.
Направлението ще се обслужва единствено от линия 12, само че заради огромните тапи по бул. „ Христо Смирненски “ се чака да има закъснения в графика. Инж. Златев добави, че, все още се разисква вид маршрутът на рейс с № 209 да не минава по бул. „ Христо Смирненски “ поради ремонта на бул. „ Осми Приморски полк “ към „ Виница “. Автобусът най-вероятно ще се движи по бул. „ Васил Левски “. Линията с номер 10 най-вероятно ще се върне към остарелия си маршрут след ул. „ Подвис “. Засега най-сложна е смяната, която ще засегне линия 7, добави Злати Златев. Той сподели още, че най-вероятно рейсът ще потегля от „ Почивка “ по бул. „ Осми Приморски полк “, през бул. „ Цар Освободител “ до ул. „ Андрей Сахаров “, от където ще продължава по общоприетия си маршрут.
Снимка: списък
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР