Заради регистрираните множество случаи на грип Регионалната здравна инспекция (РЗИ)

...
Заради регистрираните множество случаи на грип Регионалната здравна инспекция (РЗИ)
Коментари Харесай

В Монтана е обявена грипна епидемия

Заради записаните голям брой случаи на грип Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Монтана разгласи грипна зараза. Учебните занятия се приключват от 22 до 24 януари.

по-рано бе оповестена грипна зараза за Дупница и Сапарева баня.

В известието на РЗИ-Монтана се отбелязва, че случаите на болни внезапно са се нараснали в интервала 14-20 януари - 109 (което е 273.53 на хиляда души) като най-засегнати са децата сред 5 и 14 година, следвани от по-малките от 0 до 4 година За съпоставяне от 7 до 13 януари заболелите са били едвам 45.

Областта ще остане в грипна зараза до усмиряване на ситуацията.

Дотогава се лимитират всеобщите и публични мероприятия, на проведени мероприятия в детските, образователни и обществени заведения. Прекратяват се плановите интервенции, стопират се свижданията и се ускоряват ограниченията за предотвратяване от вътреболнично заразяване.

Болниците в региона би трябвало да усилят леглата си, предопределени за пациенти с затруднения, в случай че се появят. Междувременно стопират женските и детските съвещания, профилактичните прегледи и имунизациите.

Инспекцията е издала заповед за дейни инспекции на входа на детските заведения, с цел да не се одобряват заболели деца, а болни от личния състав също не би трябвало да бъдат пускани на работа. Общопрактикуващите лекари пък са задължени да обслужват хора с респираторни болести по домовете.

От инспекцията поучават хората, които се разболеят, да се съветват с персоналните си лекари. За да не се заразят, управляващите предлагат на хората да заобикалят контакт с заболели, да се заобикаля докосването с ръцете, носа и устата, постоянно ръцете да се мият със сапун, постоянно да се проветряват пространствата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР