Заради развитието на епидемията с коронавируса френското правителство реши да

...
Заради развитието на епидемията с коронавируса френското правителство реши да
Коментари Харесай

Франция препоръчва заради коронавируса до Китай да се пътува само по неотложна причина

Заради развиването на епидемията с ковид френското държавно управление реши да предложи на своите сънародници да не пътуват до Китай, в случай че нямат неотложна причина за това, предадоха международните организации, като се позоваха на френското външно министерство.

Предвид подтекста с развиването на епидемията от ковид, поради рестриктивните мерки, наложени от китайските управляващи, беше решено да се трансформират препоръките към пасажерите и да се издаде оранжев код за пътешестване до Китай, се споделя в изказване на министерството. Този код значи пътешестване единствено при неотложни аргументи.

По-рано през днешния ден Франция разгласи за пет нови случая на болест с новия ковид. Става дума за петима английски жители, напомня Ройтерс.

Петима британци са инфектирани с китайския ковид във Франция

Общо единадесет британци, включително и петимата дали позитивен резултат за новия ковид, в този момент се преглеждат в локални лечебни заведения. Властите се пробват да открият хората, които са били в контакт с петимата инфектирани.

Засега се знае, че три английски деца от групата, включително и едно дете, което е дало позитивен резултат за ковид, са посещавали учебно заведение в планинското село Контамин-Монжоа. Заразеното с ковид британче също така е стъпало на курсове по френски в друго учебно заведение в региона. Сега и двете учебни заведения ще бъдат краткотрайно затворени.

Петимата инфектирани британци са били в контакт с британец, който е инфектиран и който наскоро е пристигнал във Франция от Сингапур.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР