„Заради разразилата се световна здравна криза през изминалата година се

...
„Заради разразилата се световна здравна криза през изминалата година се
Коментари Харесай

Борисов: С преодоляването на COVID-19 туристическият поток между България и Турция ще се възобнови

„ Заради разразилата се международна здравна рецесия през миналата година се следи забележителен спад в туристическия поток сред България и Турция. Убеден съм, че наклонността ще бъде преодоляна след отминаване на заплахата от COVID-19 ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с министъра на културата и туризма на Турция Мехмет Ерсой.
Премиерът означи, че е от огромно значение провеждането на Първата сесия на българо-турската междуправителствена комисия за икономическо съдействие, която бе отсрочена заради пандемията.

„ Двустранните стопански връзки и общите планове, които са от съвместен интерес, ще допринесат за усилването на връзките сред България и Турция като цяло ", посочи министър-председателят Борисов. В този подтекст дейностите на българската страна са ориентирани към стимулиране на развиването на туризма и контактите сред бизнес средите на двете страни.
В хода на диалога с министър Ерсой министър председателят Борисов подчертава, че Турция е непосреден комшия на България, съдружник в НАТО и основен сътрудник на Европейски Съюз в области като миграция, битка с тероризма, енергетика, земеделие и отглеждане на животни, търговия, стопанска система и други

„ България и Турция имат обичайно положителни връзки, като постоянно сме се стремели да намираме решение на въпросите в духа на добросъседство и взаимно почитание ", безапелационен бе Борисов. Премиерът акцентира, че страната ни прави оценка забележителната миграционна тежест и рисковете, пред които е изправена Турция, приемайки над 3,7 милиона мигранти и бежанци на територията си, изключително предвид на общата обстановка, подбудена от COVID-19.
Премиерът добави, че България поддържа разговора с Анкара и постоянно е упорствала Европейски Съюз да поддържа каналите за връзка с Турция отворени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР