Заради растежа на продажбите и обемите наличните складове на Кауфланд

...
Заради растежа на продажбите и обемите наличните складове на Кауфланд
Коментари Харесай

Компании обявиха нови инвестиции в "Тракия икономическа зона"

Заради растежа на продажбите и размерите наличните хранилища на " Кауфланд " към този момент не могат да поемат товарите

Още по тематиката
Добра инфраструктура, непосредственост до огромен град, подпомагане от общината и деен частен сътрудник вършат парковете сполучливи

Компанията ще би трябвало да влага в оборудването за претоварване на контейнери от камиони на трен най-малко 4.6 млн. лева

Производителят на автомобилни пружини възнамерява нова инвестиция край Пловдив до края на годината

Клъстер " Тракия икономическа зона " и две огромни компании от зоната оповестиха нови капиталови планове. Това стана пред дипломатически представители от над 30 страни, които посетиха най-бързо разрастващата се зона в страната.

Още хранилища за " Кауфланд "

" Кауфланд България " възнамерява през тази година да стартира уголемение на складовата си база с към 30 на 100. " Закупихме 210 декара терен в " Тракия икономическа зона " и планираме да построим две халета с разгъната застроена повърхност 25 000 квадратни метра. В момента не мога да кажа каква е цената на инвестицията. Двете нови халета ще се впишат в общата ни идея за складовите пространства на " Кауфланд ". Строителството ще продължи доникъде на 2018 година ", съобщи Емил Димитров, шеф " Логистика " в компанията, и добави, че се плануват още 100 места за паркиране на камиони. Броят на работещите в " Кауфланд " в зоната сега е 540 души, а новата инвестиция ще бъде обвързвана с разкриване на още работни места. "

" Кауфланд България " осъществя годишно артикули на стойност 730.65 млн. евро, има 180 000 квадратни метра търговски площи и пазарен дял от 13.8%. Логистичната база на ритейлъра в Раковски е 155 дка (преди покупката на новата земя), а застроената повърхност е 80 000 кв.м. Всеки ден при нас влизат 300 камиона и складовете ни са цялостни, няма накъде повече да отлагаме разширението си ", сподели още Димитров.

Намеренията на ABB

От АВВ също потвърдиха капиталовите си планове. Компанията построи в индустриална зона Раковски, част от " Тракия икономическа зона ", първата си индустриална постройка през 2009 година Вторият цех е открит тук през 2012 година Общата стойност на вложенията на АВВ в зона Раковски надминават 43 млн. $. И в двете бази на АВВ в Раковски се създават артикули за ниско и приблизително напрежение, предопределени за АВВ фабрики в Европа. Към този миг единствено в Раковски АВВ обезпечава работа на 1837 души. Преди малко повече от две години компанията разгласи пред " Капитал ", че е закупила повърхност в региона на зона Раковски, с цел да построи трети цех с няколко робота в него. От АВВ удостоверяват капиталовите си планове за уголемение, само че съгласно наши източници е допустимо да бъде закупена подготвена постройка, която е наоколо до тях, а не да се строи нов, трети, цех.

Инвестиция в фрагменти

Инж. Пламен Панчев - съуправител на " Тракия икономическа зона ", сподели, че самият клъстер насочва капиталови старания към обучение, подготовка и фрагменти, нужни за предприятията в зоната. " С АВВ имаме план за набиране на фрагменти от трайно незаетото население, само че не всякога съумяваме с плановете си. Положихме доста старания, с цел да намерим служащи за АВВ, само че в този момент в случай че би трябвало още веднъж да създадем този план, бихме го създали в по-голямо съдружничество най-малко с още 3-4 компании, тъй като намираме служащи с разнообразни умения и подготовка. И в случай че една част от тях са нужни на АВВ, друга част биха били нужни да вземем за пример на " Уилям Хюз " и тогава планът би станал по-ефективен за всички. В това е смисълът на новият план на клъстер " Тракия икономическа зона " в региона на образованието и квалификациите.

Вече използваме опита, който натрупахме и авансово го обсъдихме с Schneider Electric, с японската SMC, с Magna и с АВВ и желаеме да създадем общ квалификационен център. Проектът е на стойност към 1 млн. лв. ", сподели Панчев. Идеята е в центъра фирмите да вложат свое фирмено съоръжение и програмен продукт, с което ще образоват новите си служащи. От " Тракия икономическа зона " оповестиха, че аплайват с този план за финансиране със средства на Европейски Съюз и се надяват в края на 2017 година той да получи утвърждение и да започва. Проектът е част от стратегия, която клъстерът е създал взаимно с Областния съвет за развиване на Пловдивска област.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР