Заради повишението на температурите и снеготопенето кметът на София Йорданка

...
Заради повишението на температурите и снеготопенето кметът на София Йорданка
Коментари Харесай

Фандъкова разпореди да се извършва наблюдение на състоянието на реките и нивата на общинските язовири

Заради покачването на температурите и снеготопенето кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила разпореди да се прави наблюдаване на положението на реките и равнищата на общинските язовири на територията на Столична община, заяви пресцентърът на общината.

Кметът на столицата е упълномощил също районните кметове да обезпечат наблюдаване на сериозни места, дерета и речни корита в съответните региони. От пресцентъра прецизират, че Столичен инспекторат управлява обезпечаването на проводимостта на дъждоприемните шахти по уличната мрежа. Четири екипа на Дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита " са направили наблюдаване на място на общинските язовири и реагират на сигнали. Към момента речните корита са с естествена проводимост, допълват от Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Извършва се и следено изпускане на водни количества през главните изпускатели на язовирите "Иваняне ", "Мърчаево ", "Суходол " и "Мрамор ". Наблюдават се водните равнища в язовирите и се обезпечават нужните свободни размери. Проверяват се и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път.

Столична община напомня, че през 2017 година е направила разчистване на над 100 км речни корита на своя територия, сред които 5 км от река Искър. Екипи на дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита " са се отзовали на сигнали за ледени висулки и снежни козирки. Затова от общината припомнят на притежателите на частни здания да огледат своите парцели и при нужда да подхващат дейности за обезопасяването им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР