Заради повишената заболеваемост учениците от общините Ямбол и Елхово от

...
Заради повишената заболеваемост учениците от общините Ямбол и Елхово от
Коментари Харесай

Ямбол и Елхово също минават на дистанционно обучение |

Заради нарасналата заболеваемост учениците от общините Ямбол и Елхово от през днешния ден минават в отдалечена форма на образование. Продължава да се усложнява и обстановката в лечебните заведения.

В Елхово е регистрирана заболеваемост от 800 инфектирани на 100 000, до момента в който в Ямбол е 760 на 100 000 и това постанова учениците да си останат у дома, посочи шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Радостина Калчева.

„ Изпратихме наставление до Инспектората по обучение, в което сме предписали до края на идната седмица да преустановят присъствените занимания на учениците “, споделя тя.

Около 50 са свободните Covid кревати в четирите лечебни заведения на региона, където се настаняват болните. Най-осезаемият проблем е в единственото интензивно поделение, където местата са съвсем запълнени към този момент втора седмица.

Другият проблем е, че в региона работи единствено една Covid зона, която е извънредно натоварена - дневно през нея минават по към 40 пациенти, сподели още шефът на РЗИ.

„ Има потребност от втора, даже от трета Covid зона, само че към този миг има единствено една, която действа “, споделя доктор Калчева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР