Заради повишената заболеваемост от Covid-19 здравните власти обмислят затягане на

...
Заради повишената заболеваемост от Covid-19 здравните власти обмислят затягане на
Коментари Харесай

Затягане на Covid мерки: Обучение на ротация и работа на 50% от капацитета

Заради нарасналата заболеваемост от Covid-19 здравните управляващи обмислят стягане на противоепидемичните ограничения в София и още няколко области на страната: София- област, Бургас, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, Видин . Това заяви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в четвъртък. В последните дни в страната се записват по над 10 000 нови случая на ковид, а 14-дневната заболеваемост надвиши 1264 1264 на 100 000 души на национално равнище. В някои области като София и Благоевград заболеваемостта е над 2000 на 100 000 души.

Конкретно за София се планува прекосяването към стадий 3 от проекта за ръководство на пандемията. Това значи: ограничение на 50% потенциала на работа в някои търговски обекти, измежду които заведенията за хранене и развлечения. Освен това, работното им време евентуално ще бъде лимитирано до 22 ч. и всички клиенти ще би трябвало да имат зелен документ. В момента заведенията могат да работят на цялостен потенциал при пропускателен режим със зелени документи.



Конкретните ограничения следва да бъдат утвърдени от Националния пандемичен комитет в петък . Кунчев посочи, че те ще влязат в действие няколко дни откакто бъдат оповестени публично.

Обсъжда се и въвеждането на разнообразни режими на образование за учениците тук-там.

Кунчев посочи, че ограниченията в образованието се вземат решение от МОН, само че съгласно пандемичния проект следва да се вкара образование на ротационен принцип за учениците от 5-ти до 12-ти клас . Идеята е учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас да се образоват онлайн цялата последваща седмица до обсъжданата изключителна ваканцията, която евентуално ще стартира от 29 януари и ще продължи до 6 февруари в това число. Учениците от 1 до 4 клас, както и тези от 7, 10 и 12-и клас евентуално ще продължат да се образоват в присъствена форма и през идната седмица до ваканцията.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР