Заради политиката за “нулев Covid” в Китай отново всички са

...
Коментари Харесай

Над 180 големи компании страдат от локдауна в Китай


Заради политиката за “нулев Covid” в Китай още веднъж всички са заключени по домовете, а фабриките не работят (снимка: CC0 Public Domain)

Над 180 от огромните международни компании са тежко наранени от локдауна в Китай поради ковид. Политиката на Китай за „ нулев Covid ” към този момент спъва бизнеса на автомобилни производители, софтуерни компании, фешън къщи, даже пивоварни. От март насам множеството индустриални зони в Китай са безусловно парализирани без изясненост по кое време може да се преодолее казусът.

Toyota Motor и Tesla са единствено две от автомобилните компании, които към този момент понасят вреди от китайския локдаун. Наред с тях загуби, понижаване на продажбите, спирания на производството и дефицит на съставни елементи изтезават и Honda Motor, Tata Motors, Volkswagen, Ford Motor.

Разработчиците на медицински произведения и технологии са различен пострадал бранш. Всички те чакат спад на финансовите резултати в идните тримесечия, наред с дефицит на първични материали, затруднени доставки на материали и други

Закъснения в доставките на оборудването, дефицит на полупроводници и други електронни съставни елементи, разстройства в логистичните процеси тормозят производителите на битова техника и електроника. Сред тях са Fujifilm Holdings, Olympus Corp.Sony Group, Daikin Industries и други.

Изненадващо или не, от разстройства поради локдауна в Китай страдат и някои производители на енергийни питиета и даже питие. Сред тях е и именитата марка Budweiser.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР