Заради подозрения в корупция и започнало разследване на Върховния съд

...
Заради подозрения в корупция и започнало разследване на Върховния съд
Коментари Харесай

Бившият крал на Испания Хуан Карлос напуска страната след подозрения в корупция

Заради съмнения в корупция и почнало следствие на Върховния съд някогашният крал на Испания Хуан Карлос разгласи в писмо до сина си крал Фелипе Шести своето решение да напусне страната, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Воден от убеждението, че ще направя най-хубавата услуга на испанците, на институциите им и на теб като крал, те известявам за решението си да напусна Испания през този интервал ", написа някогашният крал, представен в изказване на испанския кралски двор, в което крал Фелипе Шести приема решението му и му благодари за него.

Испанският крал Фелипе Шести се отхвърля от наследството на татко си Хуан Карлос поради корупционен скандал

През юни испанският Върховен съд стартира следствие на присъединяване на Хуан Карлос в контракт за създаване на високоскоростна железопътна линия в Саудитска Арабия, откакто швейцарският вестник "Трибюн дьо Женев " написа, че той е получил 100 милиона $ от тогавашния саудитски крал Абдула.

След поредност кавги по време на ръководството му, Хуан Карлос абдикира през 2014 година в интерес на сина си Фелипе Шести и загуби имунитета си против правосъдно гонене, който испанската конституция дава на президента. След медийни известия, че Фелипе е правоприемник на офшорна сметка, в която се твърди, че имало 65 милиона евро от Саудитска Арабия за Хуан Карлос, Фелипе се отхвърли от всякакво бъдещо персонално завещание от татко си. Фелипе лиши Хуан Карлос също от годишната му държавна дотация в размер на 194 232 евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР