Заради пандемията през тази годинаСедмицата на водното спасяване във Варна

...
Заради пандемията през тази годинаСедмицата на водното спасяване във Варна
Коментари Харесай

Седмицата на водното спасяване във Варна ще премине без демонстрации и състезания

Заради пандемията през тази година Седмицата на водното избавяне във Варна ще премине без обичайните демонстрации и надпревари сред настоящи спасители, сподели през днешния ден Велислав Цеков от Българския червен кръст в крайморския град. По думите му от програмата ще отпадне и научната конференция, която се организира годишно.

Усилията на БЧК ще се насочат към разпространяване на информация в обществените мрежи , добави Цеков. По думите му са готови серия материали, планувани както за децата, по този начин и за възрастните летовници. Желаещите могат да гледат онлайн и няколко просветителни кино лентата, като един от тях е за първата професионална водноспасителна команда в България - така наречен Зелени дяволи стартират да работят през 1928 година във Варна.

Броят на спасителите у нас е задоволителен, добави ръководителят на БЧК в града Илко Раев. По думите му единствено през тази година обучителните курсове на червенокръстката организация сполучливо са приключили 80 души. От тях 27 имат правото да работят като спасители на море. Като съществени проблеми в областта на водното избавяне Раев открои неохраняемите плажове и неналичието на отбрана на трудовите права на спасителите. По думите му Министерството на туризма би трябвало да задължи концесионерите на всяка вишка да има по двама, а не по един избавител.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР