Заради пандемията папа Франциск предстоятелства снощи за втори път традиционния

...
Заради пандемията папа Франциск предстоятелства снощи за втори път традиционния
Коментари Харесай

Папа Франциск проведе церемонията Via Crucis на пустия площад Свети Петър

Заради пандемията папа Франциск предстоятелства нощес за повторно обичайния кръстен ход за Велики петък на площад " Свети Петър ", вместо край римския Колизеум, и без нормалната многохилядна аудитория. Площадът ще остане запустял и в неделя, когато папа Франциск ще произнесе обичайното пасхално обръщение " Към града и света " (Урби ет орби).

Церемонията, излъчена онлайн от Mondiovision, стартира в 21.00 ч. в наличието на към 200 души, съобщи Асошийтед прес.

Тази година размишленията, съпровождащи 14-те спирки на кръстния път, символизиращи пътя на Христос към Голгота, бяха поверени на италиански деца и младежи от скаутска група от Умбрия и от римска енория, от благотворителни домове за фамилии в неравностойно състояние. Рисунки на децата бяха сложени на всяка от 14-те спирки. Техните размисли, в които споделяха прочувствени моменти от всекидневието си, белязано от пандемията, бяха прочетени на глас, до момента в който Светият отец слушаше.

Децата се оплакваха, че не могат да виждат баба и дядо, които им липсват, както им липсват и съучениците и учителите, тъй като учебните заведения са затворени. Тъгата от самотата от време на време става непоносима, бе написало едно момиче. След като неговото разсъждение бе прочетено, папа Франциск, който седеше в кресло на платформа пред базиликата " Свети Петър ", се изправи и насочи молитва към Господ " да ни просветли в тази тъмна нощ, с цел да не загубим пътя си в този сложен интервал ". В друга част от церемонията Светият отец се помоли Господ да даде на хората вяра, " с цел да го разпознаем даже в най-тъмните моменти от нашия живот ".

Тъй като Италия разгласи локдаун в дните на Великденските празници, наличието на вярващи е невероятно. По-рано работа, водена от Франциск, се състоя в базиликата " Свети Петър “. На нея участваха впечатляващ брой кардинали измежду към 200 вярващи. Докато на богослужението в петък предходната година участваха единствено няколко души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР