Заради пандемията от коронавируса най-малко 14 млн. латиноамериканци са застрашени

...
Заради пандемията от коронавируса най-малко 14 млн. латиноамериканци са застрашени
Коментари Харесай

ООН: 14 млн. латиноамериканци са застрашени от глад заради COVID-19

Заради пандемията от ковид минимум 14 млн. латиноамериканци са застрашени от апетит, защото са затворени в домовете си и не могат да вървят на работа. За това предизвести Световната продоволствена стратегия (WFP) към Организация на обединените нации за битка с глада по света.

Според прогнозата на организацията, представена от „ Асошиейтид Прес “, 3.4 млн. души са изпитали сериозна неустановеност във връзка с прехраната си през 2019 година, като тази цифра може да се усили с 4 пъти в един от най-уязвимите райони в света.

„ Навлизаме в доста комплицирана фаза. Това е, което назоваваме гладна пандемия “, разяснява Мигел Барето, районен шеф на WFP за Латинска Америка и Карибите.

Сигнали за апетит към този момент се появяват в района, в който обезверените жители нарушават карантината и излизат да изкарват пари. В домовете си някои окачват бели и червени знамена на видни места, като знак, че се нуждаят от помощ.

Гладните може да са доста повече от 14 млн., защото в прогнозата влизат 11 страни от Латинска Америка – те не включват да вземем за пример Венецуела, където един на всеки трима души от 28-милионното население на страната се е сблъскал с глада предходната година. Резултатите за тази може да са още по-обезпокояващи.

Изпълнителният шеф на WFP, Дейвид Бийзли, предизвести през април, че в международен мащаб 130 млн. ще бъдат „ избутани на ръба на глада “ до края на 2020 година.

Бразилия бързо стана втората най-силно наранена страна от ковид след Съединени американски щати по брой инфектирани. Резултатите се утежняват и в Перу, Чили и Мексико.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР