Заради опасения, че скоро може да изчезнат, китайците се втурнаха

...
Заради опасения, че скоро може да изчезнат, китайците се втурнаха
Коментари Харесай

Заради санкциите: Цените на телефоните Huawei в Китай растат

Заради опасения, че скоро може да изчезнат, китайците се втурнаха да купупват последните модели на Huawei, написа Reuters. Търговците в Huaqiangbei, най-големият пазар на потребителска електроника, намиращ се в Шънджън, споделят, че цените на новите и употребявани модели на Huawei се повишават през последния месец със приблизително 400-500 юана (50-60 евро).

Потребителите са все по-притеснени, че Huawei губи достъпа си до съставни елементи, споделя един търговец. " Ако телефоните на компанията стават по-скъпи, това е търсене и прелагане ", споделя той. " Ако хората харесват марката, ще платят повече - а и кой знае какъв брой положителни ще бъдат бъдещите процесори ".

Миналата година Съединени американски щати подреди на множеството американски компании да спрат да работят с Huawei. Тази година Вашингтон стегна още повече рестриктивните мерки и в последна сметка китайският колос остана без достъп до процесори. Така Ричард Ю, шеф на потребителския бизнес на Huawei, съобщи, че компанията ще спре да създава процесорите Kirin на 15 март.

Търговците на едро в Китай споделят, че последният месец срещат нараснало търсене, а цените на по-скъпите модели на Huawei порастват с часове.

Самата компания отхвърля да заяви какъв ресурс от процесори има, само че съгласно анализатори от IDC Huawei е натрупала задоволително, с цел да продължи производството до края на първото полугодие на 2021 година

Миналата седмица Huawei заяви още, че през 2021 година ще стартира да употребява своята операционна система Harmony за своите телефони.
 Блокирането на Huawei в Полша ще коства на стопанската система $2,2 милиарда
Най-голямата стопанска система в Източна Европа губи $2,2 милиарда, в случай че блокира Huawei

Страната готви законодателни промени, които могат да спрат китайската компания да работи по 5G мрежата ѝ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР