Заради необходимостта от допълнителни проверки американската компания Спейс Екс“ отложи

...
Заради необходимостта от допълнителни проверки американската компания Спейс Екс“ отложи
Коментари Харесай

"Спейс Екс" отложи изстрелването на сателита PAZ


Заради нуждата от спомагателни инспекции американската компания „ Спейс Екс “ отсрочи изстрелването на спътника PAZ за 21 февруари. Сателитът на испанската държавна компания „ Исдесат “ трябваше да бъде изстрелян в орбитата тази неделя, 18 февруари, от базата на военновъздушните сили на Съединени американски щати „ Ванденберг “ благодарение на ракетата притежател „ Фалкон 9 “.

„ Екипът ни на Ванденберг помоли за в допълнение време, с цел да може да организира финалната инспекция на гаргрота. С товара и носителя всичко е наред “, разгласи американската компания в "Туитър".

Сателитът PAZ е планиран и създаден от европейския консорциум „ Еърбъс “. Устройството е предопределено за картографиране, наблюдаване на околната среда, както оценка на водните, сухоземните и горски запаси. На борда на кораба има и няколко по-малки апарата. Първият стадий на Falcon 9 е бил употребен преди този момент за галактически полет. “

БГНЕС напомня, че испанската компания „ Исдесат “, която дава сателитни информационни услуги, подписа съглашение с американската компания SpaceX за стартирането на радарния сателит за наблюдаване на Земята PAZ. Стартът бе плануван за последното тримесечие на 2017 година.

Първоначално се очакваше това устройство да бъде пусната в орбитата с ракетата "Днепър" (конверсионната версия на балистичната ракета RS-20). Съответният контракт бе подписан през 2015 година по време на въздушното шоу "MAKS-2015". Стартирането трябваше да бъде осъществено през същата година, само че бе непрекъснато отлагано.

През 2015 година програмата за изстрелване на руско-украинските ракети "Днепър" бе прекратена. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР