Заради недостиг на средства в дела на чистотата в общинската

...
Заради недостиг на средства в дела на чистотата в общинската
Коментари Харесай

Преливащи контейнери в Асеновград – по график или заради недостиг на пари

Заради дефицит на средства в каузи на чистотата в общинската хазна е сведен графикът на дейностите по сметосъбирането в Асеновград. Това съобщи кметът на града лекар Емил Караиванов.
Той уточни, че през сегашния месец октомври, като ден за сметоизвозване се пропуща сряда. По думите му, повода е „ дефицит на приходи от локални такси за битови боклуци и надлежно - незадоволително средства от проект сметка „ Чистота “ за града " . За информация, през месец януари 2017 година пред Actualno.com от компанията реализатор „ КМД “ обясниха, че по график кофите за боклук в Асеновград се почистват всекидневно, в това число събота и неделя, като се изключи всяка сряда , когато е почивният ден на чиновниците. Договорът с „ КМД “ е подписан през 2015 година и е за период от пет години.

В продължение на изявлението си Караиванов уточни, че се надява асеновградчани да бъдат съзнателни и да спазят крайния период, който е 31.10.18 година, с цел да си платят такса „ Битови боклуци “, че " да може по най-бързия метод да се върнем в график за цялостно седмично покритие “. Кметът даде обещание, че през месец ноември ще бъде приложена, в случай че към момента се постанова, друга по-гъвкава скица на графика по този начин, че да няма проблем със сметоизвозването.
На този стадий, събираемостта в Асеновград е към 70%. „ Няма да престанем да събираме отпадъците, даже в случай че е належащо да включим лични средства, само че апелът ми към жителите е да се издължат на Общината, с цел да не се постанова да пристъпваме към тази сметка. “, сподели в умозаключение лекар Караиванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР