Заради напредналата ваксинация в Испания част от ограничителните COVID мерки

...
Заради напредналата ваксинация в Испания част от ограничителните COVID мерки
Коментари Харесай

Испания отпуска ограничителните мерки |

Заради напредналата имунизация в Испания част от ограничаващите Коронавирус ограничения в страната ще отпаднат, като се дава право на самостоятелните райони сами да вземат решение, съобщи БНР.

След близо година цялостна възбрана на нощния живот от тази събота питейните заведения и нощните заведения още веднъж ще отворят порти с позволение за работа до 3 часа, само че с капацитет до 50% и наложителни маски на закрито. На масите ще бъдат допускани до 8 души, навън е позволено и до 12.

По-голяма независимост ще получат заведенията в региона на Мадрид - заведенията ще могат да работят до 6 часа.

След два месеца спиране в Мурсия нощният живот още веднъж се възобновява, само че с не повече от 6 души от разнообразни фамилии на маса.

В Навара тези ограничавания отпадат, само че остава задължението пасажерите в градския превоз да са до 75% в транспортното средство.

Единствено в Каталуния за момента ще продължат да важат рестриктивните мерки за нощните заведения до 0 часа и 30 минути и то при изискване, че работят навън. Закритите пространства към момента не са налични за клиенти. 

На Канарските острови пък към този момент е наложително преди да влезете в заведение да покажете CОVID документ за имунизация.

Очаква се това условие да бъде въведено и в Галисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР