Заради лоши метеорологични условия беше решено историческото събитие - изпращане

...
Заради лоши метеорологични условия беше решено историческото събитие - изпращане
Коментари Харесай

Историческата мисия на Space X и NASA се отлага за 30 май

Заради неприятни метеорологични условия беше решено историческото събитие - изпращане на астронавти от NASA с ракета на компанията на Илън Мъск - Space X, да бъде отсрочено за 30 май, събота.

За пръв път американски астронавти щяха да отлетят от Земята посредством ракета и транспортен съд на частна компания, а това щеше да е и първото изпращане на астронавти на комическа задача от територията на Съединените щати от 2011 година насам.

Изстрелването беше отсрочено за събота - 30 май, когато съгласно изчисленията галактическият транспортен съд „ Дракон " на компанията „ Спейс Екс " още веднъж ще има късмет да се засече с Международната галактическа станция.

Тази задача ще възпламени децата още веднъж по Космоса, сподели преди отсрочения старт Илон Мъск:

„ Да вдъхновиш децата - да ги накараш да желаят да носят костюми като на астронавтите, да желаят да летят в Космоса... Да стигнат до Луната, до Марс!

Да запалителен още веднъж хората да мечтаят за Космоса, да се вълнуват за бъдещето!

Всеки, които носи оня проучвателен дух, би трябвало да се вълнува за това, което става през днешния ден! ", акцентира притежателят на " Спейс екс ".

Полетът беше осуетен поради по-висока от допустимата скорост напразно.

„ Днес няма да има изстрелване - сигурността на членовете на екипажа ни е наш главен приоритет ", написа в Туитър шефът на НАСА Джим Брайдънстийн.

Ако задачата бъде успешнa, компанията на Илон Мъск може да се трансформира в галактическо такси до Международната галактическа станция, което ще спести пари на НАСА за задачи до Луната и Марс, означават от Би Би Си.

През последните 9 години Съединените щати изпращаха астронавтите си в орбита посредством съветски кораби.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР