Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е

...
Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е
Коментари Харесай

Прокуратурата е прекратила проверките по “Магнитски” срещу Пеевски и Желязков

Заради липса на данни за осъществено закононарушение профилираната прокуратурата е прекратила инспекциите против две от лицата в листата “Магнитски” – депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски и някогашният заместител -председател на Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства Илко Желязков. Това сподели по БНР Валентина Маджарова, началник на Специализираната прокуратура.

“Това е направено, защото в това число и проверяващият орган в лицето на Националната организация за приходите (НАП), не установи непозволена активност. В този случай прокурорът е в обвързана подготвеност, не разполага с тези специфични познания, и в последна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по обстоятелствата и събитията такива каквито са по осъществената инспекция.”

По отношение на третото лице в листата “Магнитски” – намиращият се в Дубай Васил Божков, следствията продължат, добави Маджарова. Тя посочи, че след прекратяване на активността на спецструктурите от на следващия ден, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР