Заради критиките му към служебния кабинет, в момента всичките  роднини ...

PromoMall.bg
Заради критиките му към служебния кабинет, в момента всичките  роднини

Божанков: Заради критиките ми към кабинета Донев всичките ми роднини са подложени на проверки

Заради рецензиите му към служебния кабинет, сега всичките  родственици на Явор Божанков са подложени на инспекции по всички линии. Това разгласи самият той в ефира на БТВ.

Така Божанков се оказа вторият критик на ръководството на Радев и кабинета на Гълъб Донев след Калоян Методиев, който е " глобен ", поради смелостта си да бъде сериозен към ръководещите сега

 

През последния месец бях на специализация в Съединени американски щати. Тя беше планувана от дълго време, само че заради пандемията беше отсрочена с повече от година. Казах си мнението и гласувах срещу хартиената бюлетина преди да отпътува. Решението да бъда отдръпнат от правната комисия беше в съгласие с сътрудниците. Върху моята независимост не е упражняван надзор. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

Смятам, че който е правил промени в Изборния кодекс, най-после в никакъв случай не е спечелил. Партиите имат по-сериозни проблеми – политическата система е делегитимирана, няма да върнем доверието с връщането на хартиената бюлетина. Правейки радикална смяна в Изборния кодекс, сътворяваме съмнение, че идващите избори ще са законни. Това внася още по-голямо съмнение в обществото. А и едно гласоподаване с ГЕРБ и Движение за права и свободи връща Българска социалистическа партия в оня етикет на статуквото, което в последните 5 година успяхме да променим с доста старания, съобщи Божанков.

Той разяснява и разновидностите за сформиране на постоянно държавно управление.

Каквито и да са имената в изпълнителната власт, зад тях стои политическа поддръжка. В обстановката, в която изпадаме за четвърти път за година, изпадаме, тъй като всички политически субекти се държат като че ли съставляват целия народ, а те не го съставляват - даже ГЕРБ, които са първа политическа мощ. Борисов е като вманиачен с картечница - във всички студия от заран до вечер. Не си дава сметка, че нервира хората, уточни социалистът.

Изходът не е нито в президентска република, нито в служебно държавно управление – изходът е в намиране на единодушие в Народното заседание. В момента казусът е, че нямаме национални цели, които да ни обединят. Трябва да формулираме най-малко базовия път, по който би трябвало да вървим. Докато не формулираме тези цели, няма по какъв начин и да има единодушие. Нови избори няма да дадат друга картина. Нещо повече, оставят страната в безконтролната власт на служебното държавно управление. Тя ми наподобява на ранния Борисов – безконтролна и безотчетна власт. Служебният кабинет акумулира власт, която никой не е предполагал, че ще има, акцентира Божанков.

Той сподели, че поради рецензиите му към служебния кабинет, сега всичките му родственици са подложени на инспекции по всички линии.

 

Очаквайте подробности

Източник: epicenter.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg