Заради коронавируса 20 ученици и четирима преподаватели от Професионалната земеделска

...
Заради коронавируса 20 ученици и четирима преподаватели от Професионалната земеделска
Коментари Харесай

Евакуираните с правителствения самолет деца от Каварна нямат симптоми на КОВИД-19

Заради ковид 20 възпитаници и четирима преподаватели от Професионалната земеделска гимназия в Каварна бяха евакуирани с държавния аероплан тази нощ от Италия, оповестява Българска национална телевизия.

Това стана по предписание на премиера Бойко Борисов, според напътствията на Националния действен щаб по отношение на новия ковид. Децата и възрастните се усещат добре и нямат признаци на КОВИД-19.  

Децата са по домовете си и за тях ще се грижат родителите през идващите 14 дни, когато ще са под карантина. Всичко е наред с 22-ата възпитаници и четирима преподаватели от земеделската гимназия в Каварна.

Децата и възрастните са задължени да мерят температурата си заран и вечер и в случай че има отклонения в стойностите, незабавно да осведомят персоналния им доктор.

По време на престоя си в Италия, групата от Каварна не е имала директен контакт с поданици на Милано.

Oперацията по превозването на българските деца и техните преподаватели с държавния аероплан е минала сполучливо. Тя е осъществена благодарение на Министерствата на външните работи, на опазването на здравето, на образованието и на консулските служби в Италия.

Правителственият аероплан кацна на летище Варна към 3.00 часа тази заран. Още с качването си на борда в Италия децата са били прегледани от медицински експерти. Втори обзор е имало и у нас от специалисти на Регионалната здравна ревизия.

Иван Портних, кмет на Варна: Няма деца със признаци или данни за заболяване, бяха в действителност в едно положително въодушевление.

От предходната събота децата са били на образование в Италия по програмата " Еразъм ". Ден по-късно станало ясно, че в страната има потвърден случай на ковид. Докато се провела евакуацията им, учениците били настанени във плантация на 8 километра от Милано. Единственият им контакт бил с четирима локални, които работят там. От през днешния ден децата са в 14-дневна карантина по домовете си.

Жоро Тошков, шеф на РУО-Добрич: Първо ги чака така наречен отдалечено образование, с цел да наваксат с материала или по-модерния термин е " Облак образование " и по-късно спомагателни занимания, спомагателна подготовка от учители, изобщо каквото преценяват сътрудниците. "

По време на карантината ще се следи положението на децата.

Елена Балтаджиева, кмет на Каварна: Ако някой вероятно има някакъв признак, те са инструктирани да не си напущат домовете, персоналните лекари незабавно да бъдат осведомени и на място да се реагира.

В насилствена почивка са и преподавателите, придружавали децата в Италия.

Таня Михайлова - зам.-министър на образованието и науката: Тъй като не се знае дали ще са в болничен, дали персоналните лекари ще им издадат подобен. Разпореждането е те да бъдат в длъжностен отпуск и да не е за сметка на платения им годишен отпуск.

По отношение на болничните в системата на образованието проблем няма, акцентира заместник-министър Михайлова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  2  0 Partizanin (преди 1 час) Рейтинг: 6385 | Одобрение: 1805  Ухилен  С тоз` звук който подвигнаха испанските мисирки, миската и лапето може да са още по-далеч от хорските очи, да вземем за пример в Кабо Сан Лукас или Тибет.....Добрый совет всем: Сидите безшумно "До ", чтоб не случилось "После "....  2  1 4udovi6teto (преди 2 часа) Рейтинг: 19569 | Одобрение: 6774 Поредната медийна шумотевица към Боко, че всички да забележим какъв брой е грижлив, а детенцето му в Барселона плаче за баща си.  Усмивка https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери СтанковНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X× <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР