Заради инцидента ученици скачaт през прозорците. Мнозина се барикадират в

Заради инцидента ученици скачaт през прозорците. Мнозина се барикадират в ...

Ужасът от Казан се повтори! Студент откри огън в руски университет, поне 8 са жертвите /видео/


Заради инцидента ученици скачaт през прозорците. Мнозина се барикадират в класните стаи. В същото време, според студентите поне един учител след началото на стрелбата е отказал да прекъсне урока и да барикадира входа, дори е настоявал, че ще изпита студентите върху материала, който преподава. Името на учителя не е разкрито.reports of another school shooting in Russia; this time at Perm State University. Russian agencies say there are casualties.
— Mike Eckel (@Mike_Eckel)
По последна информация при стрелбата са загинали осем души, съобщават от Следствения комитет.Първоначално се съобщава, че петима души са загинали, а още шестима са ранени.Министерството на здравеопазването казва, че 19 души са ранени (според 112, 20 са ранени). По непотвърдена информация, наред с други, са ранени и университетските охранители.Нападателят в университета е задържан. Първоначално се съобщава, че той е убит, но тази информация не е потвърдена. По време на ареста стрелецът оказва въоръжена съпротива и е ранен. По-късно университетът съобщи във ВКонтакте (бел. ред. руска социална мрежа), че стрелецът е убит, но след това съобщението "изчезна".Стрелбата е открита от 18-годишния Тимур Бекмансуров.Преди стрелбата младежът публикува в социалните мрежи , че не иска действията му да се разглеждат като терористична атака и заявява, че не е член на екстремитски организации.Припомняме ви, че през май месец тази година в Казан 19-годишният Ильназ Галявиев нахлува в гиназия, стреляйки и убивайки десетки деца и учители. От негови публикации в социалните мрежи става ясно, че той е твърдял: „на света не трябва да остане жив човек и хората са грешка на вселената“. В крайна сметка .

Shooting at Russia's Perm state university by shooter named Timur using shotgun. Shooter is detained
Reports of multiple casualty .
— Enemy Slayer (@EnemySlayer24_7)
???????? According to preliminary data, the shooting was opened by 18-year-old Timur Bekmansurov, now he has barricaded himself in one of the university classrooms.

— The RAGEX - News (@theragex)

Източник: frognews.bg