Заради интереса на Алексей Петров и невъзможността на Бойко Борисов

...
Заради интереса на Алексей Петров и невъзможността на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Христо Иванов: Заради Алексей Петров и Бойко Борисов влизането ни в еврозоната е под съмнение

Заради интереса на Алексей Петров и невъзможността на Бойко Борисов да се откъсне от своята биография сега вероятността на България за еврозоната, за която самата ГЕРБ е работила, е сложена под подозрение. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред бТВ, представен от пресцентъра на " Демократична България ".

Думите му са във връзка протеста, който ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Български напредък " дадоха против добавка в Кодекса за застраховането, импортирана от служебния кабинет като изискване от Европейски Съюз за влизане в еврозоната, проваляйки на два пъти гледането му в парламентарната икономическа комисия. Става дума за спомагателни гаранции за разплащанията по застраховка Гражданска отговорност в чужбина - така наречен Зелена карта. ГЕРБ излязоха с аргумента, че това ще оскъпи застраховките Гражданска отговорност, прецизират от Демократична България.

" Това са измислени страхове, които се вършат от хора, които не желаят на този пазар да се вкара европейска регулация. И тези хора си имат имена. Един от тях е Алексей Петров ", бе безапелационен водачът на парламентарната група на Демократична България, представен от пресцентъра на обединението. 

Оттам прецизират, че той засяга предприемача от " Лев инс ", която е един от крупните играчи на пазара на автомобилни застраховки. И припомнят, че двама финансови министри на ГЕРБ - Владислав Горанов и Кирил Ананиев, са създали доста, с цел да влезем в чакалнята на еврозоната - ЕРМ-2, за което заслужават хвалба.

" Сега внезапно ГЕРБ се отхвърля от това. Измененията в Кодекса за обезпечаване просто споделят на Бюрото за Зелена карта у нас да съблюдава своите лични вътрешни правила. Аз доста ясно слушах на проваленото съвещание на икономическа комисия ръководителите на бюрото, които споделиха, че не могат да създадат прогноза за покачването на цените на застраховките, тъй като факторите за тях са прекалено много. Това са измислени страхове ", акцентира Иванов.

По думите му по тази причина Демократична България и Политическа партия би трябвало да са партиите, които след изборите да постановат политическия дневен ред - другояче ще плащаме налог " Минало ", до момента в който не можем да излъчим едно самоуверено реформаторско ръководство.

" Трябва да покажем, че можем да нареждаме пъзела, че можем да подреждаме тази разбридана рогозка, в която се е трансформирала България - хората да видят, че отнякъде стартират да се подреждат нещата ", акцентира Христо Иванов. И прибавя, че Демократична България като коалиция е натрупала добър съдружен опит и е посочила по какъв начин може да действа една групировка от няколко съставки без кавги и разправии. Според него, в случай че има противоречиви тематики в договарянията, те няма да са за листите.

" Разликите ни с " Продължаваме промяната " са идеологически, програмни, стилистични, в случай че щете. Ние залагаме на по-умерено държание, те са по-енергични. Въпросът е да съчетаем тези неща, тъй като едни хора харесват едно, други - другото ", аргументира се Иванов, показват от Демократична България.

По думите му задачата на взаимното присъединяване на вота на 2 април цели не просто спечелването на първия мандат за ръководство, а Политическа партия и Демократична България отговорно, не разделяйки страната на две, а заставайки в средата като мост сред всички законни ползи в България, да образуват воля и посока за придвижване напред.

Иванов предизвестява, че вероятно ръководство в идващото Народно заседание сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, които започнаха доближаване в отиващия си парламент, неизбежно ще провокира публичен отпор, допълват от Демократична България. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР