Заради документален проблем отпадъците в асеновградското село Боянци няма да

...
Заради документален проблем отпадъците в асеновградското село Боянци няма да
Коментари Харесай

Боянци потъна в отпадъци. Кметът на селото отказва да подпише протоколите

Заради документален проблем отпадъците в асеновградското село Боянци няма да бъдат събрани по график. За това сигнализира кметът Димитър Димитров. Според контракта, компанията би трябвало да почисти съдовете за боклук един път месечно. Към сегашния миг обаче броят на чувалите с боклуци непрестанно нараства, а компанията не извършва отговорностите си съгласно контракта, твърди Димитров.
Причина за протичащото се е, че кметът на Боянци отхвърля да подпише протоколите за получени съдове за боклук. По думите му, в селото не са доставени толкоз контейнери, колкото е разказано в контракта. Той твърди, че от обещани към 500 броя 120-литрови съдове за боклук няма нито един, а от 14-те декларирани железни са получени 7. И отхвърля да подпише протоколите до момента в който не бъдат изпълнени контрактуваните условия. Димитров уточни, че договорът с компанията реализатор е подписан през месец март.
В отговор, от община Асеновград изясняват, че са осведомени със случая. " Извършено е сметопочистване, за което има неподписан протокол , от страна на кмета на село Боянци. Ще бъде образувана комисия, която да извърши инспекция. Но до изясняване на обстановката, сметопочистването в обитаемото място няма да бъде обновено ", съобщи отрасловият заместник-кмет на Асеновград Тамер Бейсимов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР