Заработката на лечебните заведения вероятно ще бъде по-малка, но това

...
Заработката на лечебните заведения вероятно ще бъде по-малка, но това
Коментари Харесай

Горанов: Националният рамков договор ще бъде преподписан

Заработката на лечебните заведения евентуално ще бъде по-малка, само че това няма да бъде регистрирано при финансирането им по време на рецесията. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов от парламентарната естрада по време на дебатите за актуализацията на бюджета.

" Ограниченията, които се постановиха, свързани с активността на лечебните заведения и на договорните сътрудници от извънболничната помощ, включително профилираната извънболнична помощ и денталните кабинети са със лимитирано деяние ". По думите му е допустимо заработката им да е доста по - дребна през този интервал, само че тя няма да бъде регистрирана при финансирането им по време на рецесията.

Механизмът, който се приготвя, и сега тече Надзорен съвет на НЗОК, ще планува за този интервал финансирането да се сведе до 85% от средномесечната им заработка, както и на извъндоговорните сътрудници и от извънболничната помощ, и от денталната. Той посочи, че процентите са 85%, а не 100% тъй като е направена преценака, че лимитирането в активността би следвало да докара и до някакво икономисване от клиничните пътеки,заради събитието, че действително не е осъществявана здравна активност, и няма да са на 20%, или на 30 %, или на 40 % от заработката си,както е всекидневно, посочи финансовият министър.

Моделът е координиран с лекарския съюз и следва след съвещанието на Надзорния съвет на НЗОК, да бъде преподписан Националният рамков контракт, добави още Горанов в отговор на депутатите Филип Попов и Георги Йорданов от " Българска социалистическа партия за България ".

С тези ограничения, с които се планували на процедура се закриват лечебни заведения, съобщи Филип Попов. Той даде образец с Белоградчишката болница, която посочи, че е пред закриване и акцентира, че нищо не е планувано като помощ към болничните заведения. Той прикани да се помогне на дребните лечебни заведения и да бъдат планувани средства и за общините, в които те се намират. Тези, който са на предния фронт не са почетени дори с едно изречение в актуализацията на бюджета и за тях не е планувано нито стотинка, добави Йоранов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР