Запознайте се с Urus – най-новото творение на Lamborghini, официално

...
Запознайте се с Urus – най-новото творение на Lamborghini, официално
Коментари Харесай

Това е Lamborghini Urus: най-бързият SUV на планетата

Запознайте се с Urus – най-новото създание на Lamborghini, публично показан тази седмица от италианската компания. Бруталната машина е избрана като първия Супер SUV и изцяло заслужава прозвището си с опциите, които има. Мощността на Urus е 650 кс при 6000 обр., а въртящият миг от 850 Нм е разполагаем още при 2250 обр.

Тези индикатори идват от V8 мотор с два турбокомпресора, а ускорението от място до 100 км/ч за 3.6 секунди и оптималната скорост от 305 км/ч вършат модела най-бързия SUV на планетата. Очакваме напълно скоро отговорите на главните съперници Ferrari и Aston Martin в новия Супер SUV клас.
 Lamborghini Urus @@@
Новият V8 мотор е първият с наложително пълнене от турбокомпресор, употребен от Lamborghini, както и първият от десетилетия въобще с V8 настройка. Очаква се след време да бъде показана и хибридна версия на Urus.

Задвижването на четирите колела е разпределено посредством централен диференциал 40/60% челен към заден мост, само че може при потребност да прати 70% към предните или 87% към задните гуми когато и да е. Общата маса на Lamborghini Urus е 2200 кг, което е положително достижение за размери от над пет метра дължина и два метра ширина.

Италианците употребяват големи карбоново-керамични дискове за супербързия Urus с размер на предните от 440 мм и 10-бутални спирачни апарати и 370 мм на задните дискове с 6-бутални апарати. Стандартните джанти са с размер от 21 инча. Очаква се цената на новия Lamborghini Urus в Съединени американски щати да стартира от 220 хиляди $.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР