Запознайте се с Деси Тошева - 24-годишната българка, която създаде

...
Запознайте се с Деси Тошева - 24-годишната българка, която създаде
Коментари Харесай

USA Today: Деси Тошева - българката, която помага на бежанците от Украйна

Запознайте се с Деси Тошева - 24-годишната българка, която сътвори една от първите онлайн общности в света за " Настаняване, помощ и заслон за Украйна " (Accommodation, Help & Shelter for Ukraine). Мисията на фейсбук групата й е да помогне на хилядите украински бежанци да открият краткотраен дом.

За Деси и " Настаняване, помощ и заслон за Украйна " споделя USA Today - един от най-четените американски вестници.

Facebook групата на Тошева, основана на 25 февруари - ден след началото на съветската инвазия, има 15,8 хиляди почитатели към 14:00 часа на 2 март.

Тошева счита, че е вложила приблизително по 17 часа дневно след стартирането на общността, жертвайки съня си, с цел да обезпечи заслон за бежанците.

" Тази група към момента не е толкоз огромна, колкото останалите, само че аз съм в действителност разчувствана от готовността и помощта, които всички оферират ", споделя тя пред вестника. " Надявам се, че ще продължим да доближаваме до повече хора. Надявам се този проблем да бъде позволен допустимо най-скоро. "

Тошева изброява някои от бежанците, на които " Настаняване, помощ и заслон за Украйна " се стреми да помогне: 12-годишно момче и дядо му, хванати в капан в Чернигов; трима бежанци, търсещи квартира в Прага; група от към 500 студенти от Суми, които си проправят път към Румъния.

" Сега е моментът хората да оказват помощ на бежанците и, което е по-важно, дипломатите да създадат всичко допустимо, с цел да подсигуряват, че няма да има повече бежанци в бъдеще ", приканва тя.

Бисер Тошев - публицист и горделив татко на Деси - показа публикацията от USA Today във Facebook и похвали щерка си за основаването на общественост, " посредством която хиляди хора по целия свят отвориха домовете и сърцата си за търсещите леговище ".

" Дъщеря ми. В USA TODAY - втория по величина вестник в Съединени американски щати.
Заради основаването на една от първите онлайн общности в света за " Настаняване, помощ и заслон за Украйна ", посредством която хиляди хора по целия свят отвориха домовете и сърцата си за търсещите леговище.
Младите знаят по какъв начин! "

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР