Заповядайте на старта на осмото издание на Маратона на приятелството,

...
Заповядайте на старта на осмото издание на Маратона на приятелството,
Коментари Харесай

На 22-и май е стартът на осмия Маратон на приятелството в Плевен

Заповядайте на старта на осмото издание на Маратона на другарството, който ще се състои на 22 май 2022 на централния площад в Плевен. Състезанието за поредна година ще притегли над 400 участници на възраст до 85 години от разнообразни страни, измежду които Англия, Испания, Индия, Канада, Румъния, Съединени американски щати, Сирия, Украйна и Ямайка.

Стартът ще бъде ситуиран наоколо до емблематичния за града мавзолей-параклис „ Свети Георги Победоносец “.

Маратонът в Плевен е спортно събитие, което разпространява както дейния метод на живот, по този начин и благотворителността. Мотото на тазгодишното издание е „ Бягаме в Плевен в поддръжка на деца с интелектуални усложнения “.

Освен за развиването на благотворителността, Маратонът на другарството работи и за поощряване на доброволчеството.

Вицепремиерът по районно развиване и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, заместник-министърът на земеделието Иван Христанов, дипломатът от английското посолство Оливър Патен са измежду доброволците, които ще се включат със фамилиите си в помощ на участниците.

Ще ви чакаме на 22 май 2022, в 9 часа на старта на осмото издание на Маратона на другарството.

Регистрацията за надпреварата продължава на уеб страницата до 18-и май, като ще има опция за записване и на място на 21-и май за дългите дистанции, както и в деня на събитието за 3-километровия крос „ Аз мога “, както и Fun Run Kids.

Дисциплините, в които ще се включат над 400-те участника в тазгодишното издание на Маратона на другарството са типичен маратон (42,2 км), полумаратон (21,1 км), щафета (2 х 10,55 км), 10 км, 3-километров безвъзмезден всеобщ крос „ Аз мога “ и Fun Run Kids – детско тичане с безвъзмездна регистрация. Основният старт за дългите дистанции (маратон и полумаратон) ще бъде даден тъкмо в 9 часа, за 10 км и щафета – в 9:05 ч., а всички, които се включат в бягането на 3 километра, ще потеглят в 9:07 ч. От 9:25 ч. пък ще стартират обособените стартове съгласно възрастовата група за децата, които вземат участие във Fun Run Kids. Освен спортна част, събитието ще предложи и занимателна стратегия на централния площад в Плевен. От 10:45 до 13:30 ч. на зелените площи към старт-финала ще се проведат и игрите „ Парк+ “. Те са отворени за всички искащи и ще включват йога, федербал, тенис, мини-волейбол, уроци по танци и други занимания. На сцената пък ще бъдат показани демонстрации със спортни клубове и културно-музикална стратегия.

Интересно за тазгодишното издание е, че притегля още повече хора, които ще оказват помощ с безвъзмездния си труд. Сред тях са доста възпитаници, пенсионери и други хора от Плевен и страната, огромна група доброволци от Румъния, представители на румънското посолство, както и вицепремиерът по районно развиване и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, заместник-министърът на земеделието Иван Христанов и дипломатът от английското посолство Оливър Патен. „ Имаше една доста хубава българска ария, в която се пееше - в случай че си дал на някого нещо от себе си, не си живял на вятъра. Затова и в никакъв случай не съм пестил време, сила и сили, когато мога да оказа помощ. А присъединяване в маратон с благородна цел като този в Плевен е освен привилегия, само че и наслаждение. Затова всяка година се включваме в него с моето семейство “, сподели министър Караджов, който реши да поддържа уредниците, доброволствайки дружно с цялото си семейство. „ Силни сме, обединени за една добра обществена идея и за още по-добър живот на цялата общественост “, добави във връзка доброволчеството главният уредник на маратона – Станимира Георгиева от „ Айс-Оупън “.

Всички участници и решилите да създадат подаяние ще поддържат самодейност на Българска асоциация за лица с интелектуални усложнения – гр. Плевен. По този метод ще бъдат обезпечени материали за построяването на арт лечебен ъгъл за работа с глина към Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца с увреждания – гр. Плевен. Всеки, който пожелае да поддържа идеята, може да го направи с подаяние от уеб страницата на събитието –.

Осмият маратон в Плевен се провежда от водещи фондации и обществени предприятия в България, чиято съществена задача е да поддържат хора в неравностойно състояние и с разнообразни качества: „ Айс-Оупън “ фондация „ Светът на Мария ", Фондация “Сошъл Фючър–Jamba”, Национален алианс за обществена отговорност, в партньорство с Община Плевен, СКЛА Феникс, Семеен кодекс Elite Running от Румъния, Българска асоциация за лица с интелектуални усложнения, Фондация BCause, „ Аутизъм Днес “. Събитието се организира с поддръжката на компании, за които корпоративната и обществена отговорност, приносът към построяването на обективна обществена среда и стабилно бъдеще са залегнали в основата на бизнеса им, измежду тях са „ Евроинс “, PwC, Asics, както и напитките Vidas и MaxDynamics, водата Devin, магазини Metro, Decathlon и Running Zone, издателство „ СофтПрес “, Palfinder, Нестле, преводаческа организация Interlang, десертите Leya, биохраните Harmonica, Kingly, Sircrow, JA Bulgaria, Stanimira Chocolate House, MacDonalds, питателните добавки Dopple Herz, Right Rental, Fit&Shape, Ротари Клуб София, с семейството на хотел „ Ростов “ и онлайн стрийминга на „ Спринт “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР