Заповед за забрана на обработката и почистването на пасищаслед 11:00

...
Заповед за забрана на обработката и почистването на пасищаслед 11:00
Коментари Харесай

От 21 юли влиза в сила забрана за обработката на пасища след 11:00 часа в Хасковско

Заповед за възбрана на обработката и почистването на пасища след 11:00 часа издаде регионалният шеф на Хасково - Катя Панева.

Заповедта е в действие за цялата територия на региона за интервала от 21 юли до 15 септември

Заповедта е във връзка с риска от пожари , заради доста високите температури по това време на годината, продължаващата жътвена акция и други свързани действия. На кметовете се подрежда при разгласен пожароопасен риск от високи температури, мощен вятър и риск от бързоразвиващи се пожари, навреме да осведомят локалното население, аграрни стопани и служащи, пастири, пчелари, посетителите и работещите в горските територии и в съседство с тях.

Те би трябвало и да заострят вниманието на жителите при осъществяването на действия по разчистване на пасища , ливади, горски територии и дворове в обитаемоте места.

Вменява им се също така да основат организация за присъединяване на популацията при бедствия, доброволни формирования при гасенето на пожари в горските територии и земеделските земи. Структурите на Министерство на вътрешните работи ще наблюдават за осъществяването на заповедта, се прецизира в известието. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР